MIG Familj är en digital variant på det klassiska frågespelet med samma namn. Spelet innehåller 750 aktuella svenska frågor som är uppdelade i två kortlekar, en för barn och en för vuxna.

Om man söker ett frågespel som passar hela familjen är MIG Familj ett riktigt bra alternativ. Det finns fem kategorier av frågor – nu & då, nöje & kultur, när & fjärran, sport & blandat samt natur & teknik. Spelet går ut på att samla ett kryss i varje kategori – den som först får kryss i alla kategorier vinner spelet. Det finns en kortlek med vuxenfrågor och en med barnfrågor och man väljer fritt vilken hög man vill ta kort ifrån. Spelet är avsett för 2-6 spelare och det går bra att lägga till spelare under ett pågående spel.

ANNONS:

MIG Familj

På samma sätt som i det klassiska spelet finns det två tärningar – en färgtärning och en MIG-tärning. Dessa slår man genom att skaka enheten, svepa med fingret eller trycka på en knapp. Färgtärningen bestämmer vilka frågekategorier man kan välja mellan. MIG-tärningen avgör om man har möjlighet att få poängkryss, eller bara chans att fortsätta slå. Dessa regler kan man självklart modifiera som man vill. Det finns även en snabb-variant av spelet. Då spelar man endast med färgtärningen och man får sätta kryss varje gång man svarar rätt.

MIG Familj

Frågekorten innehåller en fråga per kategori och svaren finns på baksidan, som man når genom att svepa uppåt med fingret. Vill man byta kort gör man det genom att svepa åt sidan och det får man göra hur ofta man vill. Detta gör att även yngre barn kan vara med att spela eftersom man helt enkelt kan bläddra i kortleken tills man hittar en lagom svår fråga.

MIG Familj

Svårighetsgraden på frågorna är av varierad karaktär, särskilt barnfrågorna. En fråga av det svårare slaget är till exempel ”Vilket vitamin finns i morot och gör att man kan se bra i mörker” och ett exempel på en enklare fråga är ”Vilka färger har tangenterna på ett piano”.

Det finns en lättillgänglig beskrivning av reglerna samt hjälptexter under spelets gång. En önskan från min sida är att man hade haft möjligheten att stänga av dessa hjälptexter, då de är överflödiga när man lärt sig hur spelet fungerar. Från huvudmenyn väljer man om man ska spela originalvarianten eller snabbvarianten, och härifrån når man även reglerna samt länkar till övriga MIG-spel i App Store. Det dyker också upp reklam för de övriga MIG-spelan under själva spelets gång. Tyvärr saknar alla externa länkar barnlås vilket innebär att man lätt kan råka trycka sig bort från appen av misstag. MIG Familj är fri från tredjepartsreklam och köp i appen.

MIG Familj

Jag har spelat tillsammans med min 13-åring, min tioåring och min femåring (min man fick också vara med). 13-åringen tyckte att barnfrågorna var i enklaste laget, och efter ett tag bestämde vi att hen skulle få barnfråga respektive vuxenfråga varannan gång. Barnfrågorna var lagom lätta för tioåringen, men för femåringen fick man bläddra i korthögen för att hitta en lagom svår fråga, då de flesta var för svåra. Det är ändå just femåringen som frågat mest efter spelet och vi har spelat det upprepade gånger. Spelet har även uppskattats av många andra redaktionsbarn i olika åldrar.

Redaktionens bedömning är att spelet passar bäst från sex år, men yngre barn kan säkert ha glädje av det och känna sig delaktiga genom att man kan bläddra bland korten. Treåringen kanske kan sköta tärningarna? En annan variant är att spela i lag och att de äldre då kan överlåta de lätta frågorna till de yngre barnen. Vi gillar att det är ett socialt spel som man lätt kan ta med sig – perfekt på resan eller i bilen. Appen är skapad för iPhone vilket innebär att grafiken blir sämre när den förstoras upp på en iPad.

MIG Familj får en fyra i betyg.

Spelet finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iPhone och Android.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa MIG Familj för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Olof skriver:

    ”Vilket vitamin finns i morot och gör att man kan se bra i mörker” blir extra svår eftersom det inte finns något vitamin i morot som gör att man kan se bra i mörker.

    Det är en myt skapad av det brittiska luftvapnet under andra världskriget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *