Millie Moreorless är en räkneapp för yngre barn som går ut på att jämföra två antal prickar och se vilken grupp som är fler eller färre. Rätt svar slätar till hål respektive upphöjningar i marken så att rymdfiguren Millie kan ta sig fram.

Millie Moreorless är tillverkad av företaget Enabling Play. Appen är skapad tillsammans med barn med Downs Syndrom med målet att den skall vara enkel enkelt och tillgänglig för alla.

Totalt finns det fem olika världar med fem låsta banor i varje. Varje bana består av en väg med flera hinder; olika stora hål och upphöjningar. För att figuren Millie skall kunna ta sig fram måste man höja eller minska nivån på vägen så att den blir helt platt. Detta sker genom att man väljer en av två cirklar med prickar i. Väljer man den cirkel som har fler prickar höjs nivån och hålet täpps igen. Väljer man färre prickar så åker upphöjningarna ner. Det kan behövas flera rätta svar för att vägen skall bli helt platt. Väljer man fel alternativ skakar Millie på huvudet och vägen höjs/sänks åt fel håll. Gör man flera fel får man visuella ledtrådar. Det finns inte någon tidspress.

Millie Moreorless

ANNONS:

Millie Moreorless

Svårigheten höjs sakta längs med spelets gång genom att det blir färre antal prickars skillnad och att det krävs fler rätta svar. Banorna blir dessutom längre. I de svårare banorna blandas att välja cirklar med fler och färre prickar vilket ökar svårighetsnivån ytterligare. Antalet prickar varierar från ett fåtal upp till 25 prickar i samma cirkel.

I slutet på varje bana belönas man med en liten leksak som hamnar i en ryggsäck. Dessa leksaker kan man inte leka med, men man blir glad när man får en ytterligare till sin samling.

Millie Moreorless

Det finns bakgrundsmusik som går att stänga av inifrån spelet. En pratbubbla med text anger ”choose more” eller ”choose less” beroende på vad som är bäst att välja i en viss situation. Man behöver dock inte förstå engelska eller vara läskunnig för att förstå vad man skall göra. Appen har inte heller något tal. Den är helt fri från reklam och in-app purchase.

Millie Moreorless är ett enkelt spel som tränar barnets matematiska förmåga under positiva former. Det kan dock upplevas som något enformigt och troligtvis är inte livslängden på appen så lång. De redaktionsbarn som testat appen har dock återkommit till den då och då av fri vilja. Som förbättringsförslag tycker vi att det vore bra om spelet kunde känna av hur duktig spelaren är och anpassa svårighetsnivån efter det.

Millie Moreorless

Lämplig ålder för användare av appen är ungefär 3-5 år beroende på hur långt man kommit i sin matematiska förmåga. Jag ger appen betyg 4 av 5.

Här är en trailer:

Här är en film som visar hur appen kom till:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 25 jul 2017
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *