Min första app: Cirkus är en fin app med tre pedagogiska pusselspel.

Det här är en uppföljare till Min första app: Fordon och kommer från det tyska företaget Appp Media.

ANNONS:

Appen består av tre delar som man når via en huvudmeny. För den som testat den tidigare appen innehåller den nya inte några särskilda nyheter förutom att det är ett annat tema.

min-forsta-app-cirkus-meny

I pusseldelen väljer man att pussla med en av åtta vackra och barnvänliga illustrationer med cirkustema. Man kan här välja att pussla med 2, 4, 6 eller 9 bitar. Man kan också välja om pusselbitarna skall roteras eller ej. Väljer man roterade bitar så måste man, förutom att hitta pusselbitens rätta plats, även rotera/snurra varje bit så att den hamnar rätt. Pusselbitarna går inte att haka i varandra (kanterna är raka) och det finns heller inte någon färdig bild att få hjälp av. Pusslet är därför snäppet svårare än andra liknande pussel.

min-forsta-app-cirkus-pussel

I matchingsdelen är varje illustration delad på hälften och det går ut på att matcha två likadana delar med varandra. Belöningen när man gjort rätt är att illustrationen blir animerad på ett roligt sätt.

I kuldelen har man tre flipperkulor (en åt gången) som man skall styra till de hål som finns utmarkerade i illustrationerna. Detta gör man genom att vinkla sin iPhone/iPad så att kulan rullar åt rätt håll. Ungefär som i det klassiska labyrintspelet, men utan själva labyrinten. Det går även att dra kulan rätt med fingret. Denna del innehåller åtta nya fina fordonsillustrationer. Även här får man olika animationer som belöning.

min-forsta-app-cirkus-kulor

Min tre- och femåring har testat appen och båda gillar den. Men tyvärr fastnade de inte för den på samma sätt som de gjorde för den första appen i serien. Jag tror att det delvis beror på att den nya appen är så pass lik den första att barnen upplever att de redan spelat igenom den här tidigare, trots nya illustrationer.

Appen innehåller inte någon reklam, in-app purchase eller externa länkar. Min första app: Cirkus är lättanvänd och har trevliga belöningsmoment bestående av både ljud och animationer. Appen saknar tal vilket gör att svenska barn kan använda den utan problem. Det är framförallt illustrationer, animationer och musik som lyfter den här appen och gör att den särskiljer sig från andra liknande appar.

Förhållandevis få aktiviteter, bristen på nyheter och barnens svara intresse gör att betyget stannar på tre av fem. Jag rekommenderar appen till barn som är mellan två och fyra år. Men har man inte spelat någonting liknande tidigare kan säkert äldre barn också ha glädje av den, och då särskilt niobitarspusslet där man skall vrida pusselbitarna.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Min första app: Cirkus för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

5 kommentarer

 1. My skriver:

  Min 3 åring har spelat det ganska mycket, men 5 åringen tyckte det var för lätt. Själv tycker jag det är ett fint spel, skönt att slippa reklam! Passar kanske bäst för de minsta spelarna.

 2. Annie skriver:

  Min son som är 3,5 år gillade verkligen animationerna i denna app. Han kunde spela självständigt men ville gärna att jag skulle titta på animationerna när han klarade något. Ganska snart kom han dock på hur han skulle ändra svårighetsinställningarna så att han klarade pusslen ännu snabbare. Han använde även fingret för att få ner kulorna i hålet så efter ca 20 minuter hade han spelat igenom hela spelet och har inte velat spela det mer eftersom han tycker att han redan spelat klart och klarat allt. Han har inte testat någon annan app från ”My first app” tidigare. Jag ska låta hans kusin som är ett år yngre prova det och se om hon fängslas lite längre.

 3. Jenny Rastovic skriver:

  4-åringen skrattade högt åt animationerna varje gång han klarade ett pussel i början. Även efter första förtjusningen har den här appen hållit i sig. Han gillar att pussla och när det bara var raka bitar som dessutom kunde roteras så fick han mer utmaning än vad han var van vid. Han blev lite frustrerad över att man inte kunde flippa iPaden så mycket som han ville när han spelade kuldelen utan att bilden vände sig så efter en stund gick han över till att dra med fingret istället. Han och lillebror 21 månader satt ganska länge med matchnings delen i spelet. 4-åringen matchade och lillebror skrattade och kommenterade det som hände.

 4. Christine Löthman skriver:

  Jag har testat Appen på förskolan med barn 3.5 – 5 år. Eftersom det finns möjlighet att ändra svårighetsgraden i pusslet så passar det alla åldrar. Vridmomentet gör det till en större utmaning. Barnen störs dock av att bitarna ligger i vägen för varandra och vill gärna använda ett finger till för att flytta två bitar samtidigt, vilket inte går.
  Kulspelet tycker de äldre barnen har varit roligt. De yngre har inte klarat av det så bra. Jag tycker att det är en bra motorisk övning.
  Det som alla barnen har tyckt om är animeringarna. De har gjort om samma övning flera gånger och skrattat högt av förtjusning.

 5. kristin skriver:

  Thank you very much for your thoughtful and interesting comments. I am the developer of this app and your responses are very helpful for us to improve our apps! We are trying hard to make the apps fun and easy enough for kids to play them by themselves. Many parents said the ball game was too hard, when the device had to be tilted to move the ball, now it seems to be to easy as you can use a finger. Maybe we should add a on/off button! What do you think?
  Best
  Kristin, appp media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *