Min första app: Flygplats är en fint illustrerad app med fyra roliga och lärorika spel. Här kan man pussla i olika svårighetsnivåer, matcha kort, spela kula och leta efter skillnader i bilder

Detta är den tredje appen i serien med Min första app där föregångarna heter Min första app: Fordon och Min första app: Cirkus. Appen har 4 olika spel som man når via en huvudmeny. Om man har spelat de två tidigare apparna så känner man igen sig. Det som är nytt med denna appen är finn 5 fel-spelet och det nya flyplatstemat.

ANNONS:

Min Första App: Flygplats

I pusseldelen finns det åtta fina och roliga bilder som man kan välja att pussla med. Man kan välja att pussla med 2, 4, 6 eller 9 bitar och man kan också välja om pusselbitarna ska behöva roteras för att passa. Pusselpitarna har raka kanter och man måste komma ihåg hur bilden såg ut och det gör pusslets lite svårare än andra liknande pussel.

Min Första App: Flygplats

I matchningsdelen är bilden delad på hälften och man ska hitta en match så att man får en hel bild. När man matchat rätt får man se en rolig animering av bilden som belöning.

Min Första App: Flygplats

I kuldelen styr man över en kula som man genom att vinkla på enheten ska lyckas få ner i ett hål. Det går också bra att dra kulan med fingret till hålet. Man får totalt tre kulor som ska ner i vars ett hål på en av de åtta nya bilderna med flygplatstema. För varje kula man får ner i ett hål belönas man med en animation.

Min Första App: Flygplats

I finn 5 fel-delen får man välja på ungefär samma bilder som i kuldelen, dessa bilder har fler detaljer än vad de hade i kuldelen – så de känns rätt nya ändå. Här får man se två bilder som har 5 olikheter och det gäller att hitta dem. För varje olikhet man hittar tänds en av de fem gröna lamporna. När man hittat alla fem felen får man applåder och glada ljud som belöning.

Min Första App: Flygplats

Vår treåring har testat appen och gillar den. Han hade inte tidigare provat någon av de tidigare apparna i serien. Han gillade mest att pussla och spela kula. Finn 5 fel var lite svårare men gick också hem efter ett tag. Han förstod snabbt vad och hur han skulle göra för att klara av del olika momenten.

Appen är fri från reklam, in-app purchase och externa länkar. Det finns inget tal i appen men lugn mysig musik som kan stängas av. Appens fina bilder och skojiga animationer på ett väl uttänkt och sammanlänkande tema är det som jag tycker gör appen annorlunda mot andra liknande appar. Om barnet kommer på att man kan dra kulan till hålet blir kuldelen väldigt lätt, något jag tror hade varit en förbättring är om man bara hade kunnat putta kulan med fingret och inte ta tag i den.

Appen får betyget tre av fem därför att det finns ganska få spel i appen och det mesta i appen är samma som i tidigare appar bara i nya miljöer. Appen passar för barn mellan 2 och 4 år. Finn 5 fel och niobitarspusslen kan man ställa in så att så att de blir svårare och kan därmed användas av lite äldre barn.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 9 feb 2021
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *