Leta upp 37 småkryp och insekter i naturen och bli en Småkrypsmästare

Min första småkryppsapp bygger på boken Min första småkrypsbok av Anja Baklien. Här beskrivs mer än trettio vanliga svenska småkryp som skogssnigel, stackmyra och nässelfjäril med fina fotografier och korta faktatexter. Precis som den tryckta boken är appen en kombination av faktabok och naturdagbok – för varje småkryp som beskrivs kan du själv lägga in ett foto, datum och en liten anteckning om var du sett den någonstans. För varje småkryp du hittar får du en poäng och om du hittat alla småkryp i en kategori får du en medalj. På startsidan kan du se hur många småkryp du hittat och hur många som är kvar.

ANNONS:

Appen är enkel att använda, småkrypen är uppdelade i grupper efter hur många ben de har och sedan är det bara att bläddra och leta efter rätt kryp. Genom att klicka på hörnet av bilden kommer du till anteckningläget där du bockar i att du sett krypet. Datumet fylls i automatiskt som dagens datum, men det är enkelt att ändra om man vill fylla i boken i efterhand. Det går också att lägga till en bild, antingen genom att fota direkt eller genom att använda en redan tagen bild. Om du vill kan du mejla iväg anteckningen och fotot bara genom att trycka på en knapp. Just den kopplingen till mejlfunktionen är jag lite tveksam till, det borde gå att stänga av på något sätt så att barnet inte kan mejla iväg bilder till vem som helst genom appen.

Även om du inte är lockad av att leta småkryp själv ute i naturen så är den här appen en fin introduktion till småkrypens värld med många härliga bilder som fungerar bra att bara sitta och bläddra bland. Appen är lättnavigerad och innehåller varken reklam eller externa länkar. Passar för barn från tre år och uppåt.

Betyg tre av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. IpadApp skriver:

  Appen passar bra att komplettera med en sån här liten glasburk med förstoringsglas. Min grabb använder den flitigt för att stoppa myror, skalbaggar, mm i.

  Med den här appen slipper pappa skämmas över sina dåliga kunskaper i biologi:-)

 2. en till Anna skriver:

  Hej!

  Jag tycker att appen är fantastisk. Roligt med en app som uppmuntrar till utforskande av naturen. Min dotter som är fyra älskar insamlingsmomentet och att man dokumenterar fynden genom att fota djuren. Appen bygger ju på en bok men jag tycker att idén passar mycket bättre som app just för att det blir så enkelt att lägga in en bild, dessutom är ju min iphone i allmänhet med när vi är ute (till skillnad från boken). Tack vare appen har vi nu även lärt oss en hel del nya namn. Det jag saknar är fler insekter, lite tråkigt då vi hittar något roligt och det INTE finns med i appen.

 3. Therese skriver:

  Jag gillar appen och har hittat flera insekter som jag själv undrat över vad det är för något. Jag gillar också att man kan ta kort och lägga upp bilder på insekter man själv har sett. Vi har dock appen installerad på en ipad och det känns lite mäckigt att ta med den ut i skogen.
  Min son är bara tre år men tycker att det är spännande att se på bilder och kunna relatera till vad han har sett. När han bläddrar själv lyckas han dock många gånger att själv ”vrida” på sidan och få upp sidan där man kan lägga upp bilder och skriva. Det är inte heller helt lätt vare sig för honom eller mig som vuxen att vända tillbaka sida alla gånger. Det vore önskvärt om den funktionen kunde stängas av.
  Som komplement till små barn skulle jag även vilja ha möjligheten att någon läste upp texten, kanske lite mer lättfattat så att appen skulle passa även mindre barn bättre.

  Jag gillar verkligen idén med appen och jag är säker på att vi kommer att använda den mer framöver i takt med att min son blir äldre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *