I Min Saga ges möjlighet att skapa en saga genom att spela in sin röst till färdiga bildserier. Det finns sex serier med bilder att välja mellan och alla har olika teman. Sagorna kan sparas för att sedan lyssnas på vid senare tillfälle.

Min Saga är skapad av utvecklaren Amase som även ligger bakom apparna Träna Matte och Lära Läsa, som vi tidigare har recenserat.

ANNONS:

Det första man möts av när man startar appen är sex stycken bilder av olika figurer t.ex. en apa, ett spöke och en bil. Vad man väljer styr det tema som sagan ska ha. Därefter är det dags att börja spela in sin berättelse. Inspelningen startar när man trycker på en röd inspelningsknapp och man kan påbörja sitt berättande. För att komma vidare till nästa bild trycker man på en grön pil. Efter den sista bilden kan barnet stänga av inspelningen och spara den. Det går att spara upp till fem inspelningar till varje bildspel.

Min Saga

Min Saga

Bakom ett barnlås finns möjlighet att namnge berättelserna och även radera de som man inte vill ha kvar. Min Saga är helt fri från reklam och köp i appen.

Appen är enbart uppbyggd på bilder och innehåller inget tal innan inspelningarna har gjorts. Den enda texten som kan finnas är titlar på de sagor som man väljer att namnge. Den är barnvänlig i sin utformning men jag upplever att den ändå kommer till sin fulla rätt när man som vuxen använder appen tillsammans med barnet.

Genom Min Saga kan barn utveckla sin fantasi och sitt ordförråd. De får träna sitt tal och förmågan att föra en berättelse framåt. De har möjligheten att spela in flera olika sagor med hjälp av samma bilder. Beroende på vilka detaljer i bilden som barnet har uppmärksammat, kan en saga förändras med varje inspelning. Min 5-åring har tyckt mycket om att spela in sagor tillsammans med mig som vuxen. Femåringen vill väldigt gärna att jag ställer frågor om vad bilderna föreställer, för att göra det lättare att komma igång med berättandet. Det har varit roligt att gå tillbaka och lyssna på de inspelade sagorna. Även småsyskon som inte själva har förstått hur man spelar in har gjort detta.

Min Saga

På förbättringsfronten kan nämnas att det hade varit bra om man kunde titta igenom bilderna innan man startar inspelningen. Då hade man kunnat fundera ut sin handling lite mer i förväg och inte bara komma på den i samband med inspelningen, vilket kan upplevas något stressigt. Appen hade kunnat utvecklas än mer genom att ge barnen möjligheter att lägga till exempelvis ljudeffekter i sina sagor. Detta för att markera händelseförloppet vid t.ex. en biljakt. Det hade också varit bra om man via ett banlås hade kunnat dela en färdig saga vidare.

Min Saga är uppbyggd på sex teman. Detta kan göra att livslängden inte blir så lång. Efter ett tag tror jag att barnet vill utveckla sitt berättande med nya sagor/teman och när detta inte finns går de vidare till någon annan app.

Mitt betyg är 3 av 5 och jag rekommenderar Min Saga till barn mellan 4-6 år. Appen kan även passa yngre barn som tycker att det är roligt att lyssna på inspelade sagor.

Uppdaterat den 14 januari 2016
Appen har fått två nya sagor. I den ena får man följa en panda när hen reser runt i världen. I den andra får man följa en dinosaurie som reser tillbaka i tiden för att träffa sin släkt.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   27 kr 6 okt 2022
  •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Min Saga för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *