I Mini Train for Kids samlar man stjärnor samtidigt som man får klura ut hur man ska kunna ta sitt tåg från start till mål.

Mini train for kids går ut på att man samlar stjärnor genom att köra ett minitåg på olika banor. Det finns tre olika spellägen i två olika miljöer. Hastigheten på tåget går att reglera i tre olika steg och man kan på så sätt variera svårighetsgraden genom att man får kortare eller längre betänketid.

ANNONS:

I växelläget ska man försöka få tåget att passera så många stjärnor som möjligt på väg till ett utsatt mål. Man styr tåget genom att ställa om tågväxlar och bestämmer på så sätt åt vilket håll tåget ska svänga. På de lättaste nivåerna kan inte tåget köra fel utan börjar köra i cirklar men det blir snabbt svårare med utplacerade bomber och återvändsgränder som ska undvikas. Banan är avklarad och en ny låses upp om man tar sig till mål. Som belöning får man mellan en och tre stjärnor beroende på hur många stjärnor man har samlat ihop längs vägen. För den tävlingsinriktade kan det i flera fall vara en stor utmaning att lyckas samla ihop alla stjärnor.

I konstruktionsläget ska man själv placera ut rälsbitar för att bygga banor från start till mål och för att lyckas måste man ta sig runt diverse hinder i form av växter, vatten, och bomber. Även här varieras svårighetsgraden av att man man samlar stjärnpoäng genom att bygga ihop rälsen förbi så många i förväg utsatta stjärnor som möjligt.

Det finns även ett friläge där man placerar ut rälsbitar och bygger banor precis som man själv vill.

Appen är helt utan tal men har bakgrundsmusik som går att stänga av på huvudsidan. Övriga ljudeffekter styr man med volymknappen. Den är lättnavigerad och barnen förstod snabbt hur de skulle gå till väga.

Jag och mina barn har testat appen på ipad. Min fyraåring tyckte minitåget såg väldigt spännande ut, men svårighetsgraden ökade lite väl snabbt för hennes del i växelläget. Efter att ha tittat på syskonen och själv prövat ett par gånger börjar hon dock få lite kläm på hur man ska kombinera rälsbitar för att få ett sammanhängande spår i de två övriga. Sexåringen tyckte däremot det var jättekul och att det var spännande att försöka klura ut hur tågväxlarna skulle ställas om i växelläget och hur hon på bästa sätt skulle placera ut rälsbitarna i konstruktionsläget. Åttaåringen tyckte vid första anblicken att det såg ut som ett bebisspel, men insåg snabbt att det krävdes en hel del tänkande för att lyckas ta sig igenom banorna och antog snabbt utmaningen att samla alla stjärnor han också.

Mini train for kids har varken reklam eller i-app köp. På huvudsidan finns det en extern länk till tillverkarens övriga appar. Denna är dock skyddad med ett barnlås där man måste svara rätt på ett multiplikationstal.

Vi tycker att det borde ha funnits en knapp att stänga av stjärnornas och bombernas animationer i konstruktionsläget. Detta eftersom de gör det stör koncentrationen och i vissa fall gör det svårt att se vilka rälsbitar man egentligen har placerat ut. I friläget saknade barnen någon form av syfte och belöningsmoment då de inte riktigt såg vitsen med att bara bygga en bana. Denna del hade haft en längre hållbarhet om det hade varit möjligt att placera ut målflagga och stjärnor på vägen. För de minsta kan detta läge dock vara bra för att lära sig hur man placerar ut rälsbitar för att skapa en sammanhängande bana.

Appens grafik är enkel och enhetlig i sitt utförande och erbjuder ingen större variation, men innehållet utmanar däremot till synes det logiska tänkandet på ett bra och fängslande sätt. Antalet banor, variationen på dessa och deras stigande svårighet tror jag ger appen en förhållandevis bra hållbarhet. Yngre barn tilltalas nog av tåget i sig och kan nog finna ett stort nöje i att dra i tågvisslan, trycka på tågväxlar och öka och sänka tågets hastighet i de första banorna. Rekommenderar den dock från fyra år eftersom svårigheten ökar snabbt. Har själv inte sett någon likande app och ger den betyget fyra av fem möjliga.

Det finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer för Mini Train for Kids:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 1 okt 2019
  •   10 kr 7 dec 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mini Train for Kids för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *