Minikryss 1 är en korsordsapp för barn innehållandes 12 olika korsord i tre svårighetsnivåer vardera.

Minikryss 1 är en korsordsapp med illustrationer från Sten Johnson, tidigare känd för olika aktivitetsböcker för barn. Minikryss innehåller 12 korsord som bygger på enkla ord och bilder. Kryssen vänder sig till nybörjare och finns i tre svårighets varianter. Bilder och ord är utvalda för att passa barn. Appen har svenskt tal.

Via appens huvudmeny väljer man huruvida man vill lösa korsord, ändra inställningar, läsa mer om utvecklarna eller få hjälp. Det finns inga symboler på knapparna utan endast text, så det krävs att man är lite läskunnig om man inte får hjälp av vuxen. I inställningarna väljer man svårighetsnivå.

Minikryss 1

ANNONS:

Totalt finns det 12 korsord att välja mellan, numrerade från 1 till 12. Korsorden är på samma svårighetsnivå och man behöver inte lösa dem i turordning. Man kan dessutom hoppa mellan korsorden som man vill. Appen kommer ihåg de bokstäver man redan lagt ut, såvida man inte byter svårighetsnivå för då töms korsorden. När man har klarat ett korsord så blir den siffran färgad så att man tydligt kan se vilka korsord man har kvar. Oavsett vilken svårighetsnivå man väljer så får man samma korsord.

Minikryss 1

Minikryss 1

Skillnaderna mellan svårighetsnivåerna är att i nivå lätt kan man trycka på bilder och ledtrådar för att få reda på det eftersökta ordet. De läses upp av en svensk tydlig röst. I den lättaste nivån får man dessutom bara välja mellan bokstäver som skall användas. I den mellansvåra nivån får man inte reda på de rätta svaren men precis som i den lätta nivån får man endast välja bland de bokstäver som verkligen behövs. I den svåra nivån finns däremot hela alfabetet med. När man växlar mellan de olika nivåerna så raderas korsorden och man får börja om från början.

Minikryss 1

Utvecklaren rekommenderar appen från ungefär 5 år. Mina barn är 5, 6 och 8 år och har provat korsorden. Vi tycker att appen är bra men att belöningarna är för tråkiga. Dessutom hade det varit bra med olika korsord för olika svårighetsnivåer. Det är inte så spännande att göra om samma korsord på nytt – och utmaningen försvinner. Ingen av mina barn har valt att återkomma till appen tyvärr. Min 5 åring tyckte dessutom att det var svårt att förstå en del av orden. Själv saknade jag möjligheten att få höra hur bokstäverna låter.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 6-8 år som känner till bokstäverna och är i början av att lära sig läsa. Det är en fördel om man redan tidigare tycker om att lösa korsord. Jag ger appen betyg 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Minikryss 1 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *