Minikryss 3 är en korsordsapp för barn innehållandes 12 olika korsord i tre svårighetsnivåer vardera.

Minikryss 3 är efterföljaren av Minikryss 1 och Minikryss 2. Även denna med illustrationer av Sten Jonsson. Appen innehåller 12 nya korsord där varje finns i tre olika svårighetsnivåer. Bilder och ord är utvalda för att passa barn. Minikryss 3 har svenskt tal.

Via appens huvudmeny väljer man huruvida man vill lösa korsord, ändra inställningar, läsa mer om utvecklarna eller få hjälp. Det finns symboler på knapparna och text, men det krävs att man är lite läskunnig om man inte får hjälp av vuxen för att förstå vad de olika knapparna har för funktion. I inställningarna väljer man svårighetsnivå.

Minikryss 3

ANNONS:

Totalt finns det 12 korsord att välja mellan, numrerade från 1 till 12. Korsorden är på samma svårighetsnivå och man behöver inte lösa dem i turordning. Man kan hoppa mellan korsorden som man vill. Appen kommer ihåg de bokstäver man redan lagt ut, såvida man inte byter svårighetsnivå för då töms korsorden. När man har klarat ett korsord så blir bilden bakom siffran färgad så att man tydligt kan se vilka korsord man har kvar. Oavsett vilken svårighetsnivå man väljer så får man samma korsord.

Minikryss 3

Minikryss 3

Skillnaderna mellan svårighetsnivåerna är att i nivå lätt kan man trycka på bilder och ledtrådar för att få reda på det eftersökta ordet. De läses upp av en svensk tydlig röst. I den lättaste nivån får man dessutom bara välja mellan bokstäver som skall användas. I den mellansvåra nivån får man inte reda på de rätta svaren men precis som i den lätta nivån får man endast välja bland de bokstäver som verkligen behövs. I den svåra nivån finns däremot hela alfabetet med. När man växlar mellan de olika nivåerna så raderas korsorden och man får börja om från början.

Minikryss 3

Utvecklaren rekommenderar appen från ungefär 5 år. Mina barn är 6, 7 och 9 år har tidigare gjort korsorden i Minikryss 1 och 2. De blev glada över att det kommit fler korsord. Vi upplever dock att orden är aningen svårare än de två tidigare apparna. Känns bra med lite mer utmaning. Vår gemensamma åsikt är att belöningarna är för tråkiga. Att lösa ett korsord kan uppfattas som en belöning i sig och det är också det som är tjusningen med traditionella korsordsböcker.

Det hade varit bra med olika korsord i de olika svårighetsnivåerna. Det är inte så spännande att göra om samma korsord på nytt – och utmaningen försvinner. En fördel med appen är ändå att man kan göra om korsorden hur många gånger som helst. Ett annat förbättringsförslag är att det hade varit bra att få höra hur de olika bokstäverna låter.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 6-9 år som känner till bokstäverna och är i början av att lära sig läsa. Det är en fördel om man redan tidigare tycker om att lösa korsord. Tycker man om Minikryss 1 och 2 så kan denna appen absolut vara av intresse. Jag ger appen betyg 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Minikryss 3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *