Hjälp elefanten att komma till sin cirkus genom att minnas vad han ser genom fönstret.

En förutsättning för att barn och vuxna ska fortsätta lära sig och utvecklas är att arbetsminnet räcker till. Arbetsminnet är det som behövs för att vi ska komma ihåg en instruktion eller början på en berättelse när vi kommit till mitten.

ANNONS:

Appen Minneståget är ett trevligt sätt att genom ett spel träna just arbetsminnet. Man tränar genom att hjälpa elefanten som sitter i en tågvagn på väg till cirkusen att komma ihåg till exempel färgen på de föremål som passerar utanför fönstret. Föremålet passerar och elefanten funderar över vilken färg det hade, man har tre alternativ att välja på.

Efter hand bli spelet svårare genom att tåget går fortare och elefantens funderingar kring föremål som passerat blir klurigare. När man svarar rätt blir elefanten jätteglad och spelaren får en stjärna samt poäng. Om man svarar fel får man fler chanser och hastigheten dras ner. Detta göra att spelaren blir motiverad att fortsätta även när spelet blir svårare.

Det finns tio olika nivåer att ta sig igenom innan elefanten är framme vid cirkusen. Då har belöningar i form av stjärnor, poäng och jordnötter delats ut under resans gång.

Spelet är väl svårt för barn i det mindre formatet tror jag. Det barn, 9 år, som provade med mig tyckte att det var spännande och hen kämpade på bra. Det verkar som att spelet har lång varaktighet med sina tio nivåer och anpassning till spelaren. Barnet förstod direkt hur spelet fungerar och jag tycker också att det är intuitivt. Det finns möjligheter för fyra spelare att spela parallellt. Dessutom kan barn med fördel hjälpas åt och spela tillsammans.

Som i de flesta spel finns en skramlig bakgrundsmusik som vi stängde av direkt. Spelet har en del engelskt tal som inte har någon betydelse för spelarna. Memory Train har inga inställningsmöjligheter vilket är på gott och ont. Utvecklaren anger att spelet är lämpligt för barn 4-10 år, jag tror att de yngre barnen ger upp då hastighetsökningen sker ganska snabbt. Vidare finns länk till utvecklarens övriga appar. Spelet är fritt från tredjepartsreklam och köp inuti.

Sammanfattningsvis tycker jag att Memory Train erbjuder trevliga spelstunder som barn och vuxna kan ha både nytta och glädje av. Plus för att spelet anpassar sig till spelaren samt möjligheter att spela både tillsammans och mot varandra. Jag är övertygad om att spelet skärper uppmärksamhet och arbetsminne hos dem som antar utmaningen att spela offensivt. Spelets minus är avsaknaden av möjlighet att påverka hastigheten för yngre barn.

Jag ger Minnetåget betyg tre av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Minneståget för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *