Mix 2 Color är en intuitiv målarboksapp från företaget Arsidian.

I Mix 2 Color kan man, förutom att färglägga målarbilder och skapa på egen hand, även blanda sina egna färger. Det finns totalt 54 sidor att färglägga, i två olika delar.

ANNONS:

I färgläggningsdelen (color a picture) väljer man bland 27 olika färdiga målarbilder med förutbestämda färgfält. Det finns 5 färger tillgängliga (blå, röd, gul, svart och vit), men för att klara av att färglägga de förutbestämda fälten måste barnet använda 15 färger, vilket betyder att man måste blanda till de övriga 10 färgerna själv. Det finns ett tydligt facit som visar vilka färger man ska blanda för att få fram rätt färg om det är klurigt.

I ritdelen (draw a picture) kan användaren själv välja hur hen vill färglägga sin bild, här finns 12 färger tillgängligt samt 3 penslar och 11 olika stämplar. En tvättsvamp används för att sudda om det skulle bli fel. Här kan man välja mellan 26 målarbilder och ett tomt ritblad.

Mix 2 Color är enkelt uppbyggd och lätt att använda, ungefär som en traditionell målarbok. Det finns inga inställningar och appen är därför väldigt barnvänlig. Det finns dock länkar i huvudmenyn som leder till utvecklarens andra appar. Appen innehåller även ljudeffekter och bakgrundsmusik vilka båda går att stänga av. Både stämplarna i ritdelen och målarbilderna i färgläggningsdelen har toner och fungerar som ett litet piano. Möjligheten att kunna spela en enkel melodi ger appen ytterligare en dimension.

Appen stimulerar skaparlust och finmotorik, samt utvecklar en känsla för hur man blandar olika färger. Mina barn återkommer till appen gång på gång och även den lilla börjar, tack vare repetitionen, lära sig hur man blandar till nya färger av grundfärgerna. Nu vill hon blanda färger även när hon målar med vattenfärg på papper.

Jag önskar att utvecklaren hade lagt ännu mer fokus på färgblandningarna och att detta moment även fanns med i den del där man kan måla fritt för ytterligare kreativt tänkande.

Yngre barn kan med fördel använda ritdelen och skapa fritt, men för att blanda färger kan en vuxen behöva hjälpa till lite. Jag rekommenderar appen i åldern cirka 3 – 6 år.

Betyget blir fyra av fem eftersom det blivit en favorit bland färgläggningsapparna här hemma, och den innehåller ett moment (färgblandning) som lockar till skapande på ett nytt sätt. Dessutom är den snyggt och enkelt uppbyggd med en tydlig beskrivning på hur man blandar till färgerna om man stöter på problem. Dock saknar jag som sagt möjligheten att kunna måla fritt med egna färgblandningar.

Det finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   35 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mix 2 Color för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Christina skriver:

    Mycket uppskattad App. Mina barn, 4 och 6 år, återkommer ofta till den. Håller dock med om att den kan utvecklas ang. färgblandning. Men även fler bilder att färglägga vore önskvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *