I Monsterlandet 1 får man träna på motsatsord i tre olika spel. Det finns två olika svårighetsnivåer och det går att ställa in vilka motsatspar man vill träna på.

Monsterlandet 1 är skapad av utvecklaren Språka Mera. Samma utvecklare ligger även bakom Färger och fordon och Spökbus, som vi tidigare recenserat. I den nya appen får man träna på några av de vanligaste motsatsorden, som stor/liten, lång/kort och glad/ledsen.

ANNONS:

Appen består av tre spel, som utspelar sig på en cirkus, på en tågstation och i en motsatsverkstad.

Monsterlandet 1

På cirkusen övas motsatsbegreppen stor/liten, glad/ledsen, lång/kort och ren/smutsig. Det gäller att ge de saker som dyker upp till rätt monster. Ett litet äpple skall till det lilla monstret. Ett stort äpple skall till det stora monstret. När man matchat rätt sak med rätt monster får man höra vad saken heter och dess motsatsord. I den lätta svårighetsnivån hamnar rätt sak på rätt monster automatiskt.

Monsterlandet 1

På tågstationen får man matcha motsatspar med varandra genom att koppla ihop rätt vagnar med ett lok. I denna övning finns motsatsparen från cirkusen med. Men man får även träna på torr/blöt, fram/bak, full/tom, hård/mjuk, varm/kall, öppen/stängd, rak/krokig och hel/trasig. Varje tåg ska ha två vagnar som motsvarar ett motsatspar, till exempel en torr och en blöt kanin. I den svåra nivån finns det en extra vagn som man inte skall koppla ihop med loket. När man kopplat på rätt vagnar får man höra motsatsorden.

Monsterlandet 1

I motsatsverkstaden får man själv skapa motsatser genom att omvandla olika föremål. Här övas motsatsorden stor/liten, glad/ledsen, lång/kort, ren/smutsig och snabb/långsam. Själva omvandlingen går till genom att man trycker eller drar på föremålet så att det ändrar sig. En boll blir exempelvis stor/liten och en mun blir glad/ledsen. I denna del får man inte höra motsatsorden.

Min 3-åring gillar de tidigare apparna från Språka Mera och tycker även om Monsterlandet 1. Tågstationen uppskattas mest. Den delen har mest variation och är lite roligare uppbyggd i jämförelse med de andra delarna. Min 3-åring väljer självmant att använda Monsterlandet 1 då och då, även om inte så jättelånga stunder åt gången. Jag har också suttit tillsammans med 3-åringen och övat på motsatsorden. Appen är lugn och fin i sin enkelhet. Grafiken imponerad inte så mycket på mig, men samtidigt är den färgglad och väldigt tydlig vilket nog uppskattas av de barn som appen vänder sig till.

Svårighetsnivån är överlag väldigt lätt, även i den svåra nivån. Därför rekommenderar jag den framförallt till barn mellan 2 och 3 år. Som förbättringsförslag önskar jag svårare utmaningar och ännu fler motsatsord.

Betyget blir en svag trea.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 1 dec 2020
  •   25 kr 26 nov 2020
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *