I Monsterlandet 2 finns tre spel där man får träna på motsatsord, till exempel ung/gammal och vass/trubbig. Appen vänder sig framförallt till barn som behöver träning av begreppsuppfattning eller ordförråd.

Monsterlandet 2 är skapad av utvecklaren Språka Mera. Samma utvecklare ligger även bakom Monsterlandet 1, Färger och fordon och Spökbus, som vi tidigare recenserat. I den nya appen får man i tre enklare spel träna på motsatsord som ung/gammal och vass/trubbig. Det finns två olika svårighetsnivåer och appen riktar sig till något äldre barn än Monsterlandet 1.

ANNONS:

Monsterlandet 2

I motsatsregnet gäller det att panga den motsats rösten säger. Först ska man t.ex. panga alla gamla och sedan nästa gång alla unga. Skillnaden mellan lätt och svår nivå är hur snabbt bilderna regnar ner och hur många som krävs för avklarad nivå. Man kan välja att spela med alla 16 motsatsparen eller bara använda motsatserna i ett av de tre stegen för göra det lättare.

Monsterlandet 2

I memoryt gäller det att hitta motsatsparen. Man kan välja att vara en eller två spelare. Skillnaden mellan lätt och svår nivå är antalet motsatspar. Det går också att ställa in om man vill ha bilder, bild och text eller bara text på korten. Det går att välja om ordet ska läsas upp automatiskt eller om man ska trycka på kortet för att få veta vad det visar.

Monsterlandet 2

I motsatstivolit får man själv utforska motsatser genom tre olika aktiviteter. I berg- och dalbanan kan man köra tåget framåt eller bakåt och se skillnaden mellan att köra genom eld och vatten. I kraftmätaren får man utforska skillnader mellan starka och svaga monster som slår med lätta och tunga klubbor. I motsatsmaskinen får man stoppa in saker i luckan, gissa motsatsen och sedan se om det stämmer med vad som kommer ut på andra sidan. Om man exempelvis stoppar in varmt te får man ut isvatten. Skillnaden mellan lätt och svår nivå är hur många valmöjligheter de finns i de olika spelen.

Monsterlandet 2

Monsterlandet 2

Min 4-åring har provat tidigare appar från Språka Mera och har tyckt de varit ganska roliga när hen var yngre. Nivån på motsatser i Monsterlandet 2 är ganska lagom men aktiviteterna är lite för långsamma och för upprepande för att 4-åringen ska tycka att det är riktigt kul. Däremot har vi kunnat sitta tillsammans och pratat om motsatserna och då har det fungerat bättre. Memoryspelet är roligast och det uppskattas att man kan spela både tillsammans med en vuxen eller med ett annat barn. Den delen passar nog bäst för barn som bara vill lära sig motsatser. Övriga delar passar bättre för barn som behöver träna extra och uppskattar lugna och enkla appar. Grafiken är precis som i tidigare appar enkel men fin och färgglad.

Appen innehåller tal och text på svenska. Instuktionerna är enkla och kortfattade och går att höra igen om man vill. Spelen fortsätter tills man själv väljer att återgå till huvudmenyn. De inställningar som går att göra ligger bakom ett kugghjul med barnlås och de skiljer sig åt beroende på spel. Bakom barnlås finns också information om appen och tillverkaren. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Monsterlandet 2

Svårighetsnivån är överlag lätt och övningarna blir snabbt lite tråkiga. Därför rekommenderar jag appen till barn mellan 3 och 5 år. De som framförallt kan ha nytta av appen är barn som behöver extra språkträning. Som förbättringsförslag önskar jag fler och svårare utmaningar och ännu fler motsatsord.

Betyget blir en svag trea.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 1 dec 2020
  •   25 kr 26 nov 2020
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *