Montessorimatte: Multiplikation innehåller tre olika räknespel för inlärning av multiplikation.

Montessorimatte: Multiplikation kommer från utvecklaren Edoki, som bland annat skapat apparna De första mattetalen, Montessori Math City och Montessorimatte: Addition och Subtraktion. Den som tidigare provat De första mattetalen eller Montessorimatte: Addition och Subtraktion kommer att känna igen sig. Apparna är i princip likadana, bortsett från räknesätt.

ANNONS:I Montessorimatte Multiplikation finns de tre räknespelen som är tänkta som träning för att lära in (Frimärkspelet, Kulramen, Multiplikationsplattan) samt de tre övnings/lekspelen för att testa sina kunskaper (Tal som saknas, Wiz Quiz, Bubble Game). Tanken är att de olika stegen ska öka abstraktionsnivån i det matematiska tänkandet. 
I Frimärksspelet gäller det att plocka fram rätt antal frimärken för de olika talkategorierna, alltså för talet 2435 ska du plocka fram två gröna tusentalsmärken, fyra röda hundratalsmärken, tre blå tiotalsmärken och fem gröna entalmärken.
 Samma sak med kulramen, fast här syns inte valören på annat sätt än genom färgkodningen.

Montessorimatte

Montessorimatte

I multiplikationsplattan finns både förevisning av ett rutsystem som visar vad olika tal blir om de multipliceras med varandra, och en frågesport där det gäller att lägga en svarsruta med lösningen på ett tal rätt i rutsystemet. 
Svårighetsnivån ökar markant till övningsspelen. I Tal som saknas gäller det att skriva in siffran som gör en uppställning komplett, i WizQuiz är det helt enkelt ett mattetal som skall multipliceras och i Bubblegame gäller det att välja och dra den bubbla med rätt svarsalternativ till talet.

Jag tycker att steget från inlärningen till övningsmomenten känns på gränsen till för stort. Svårighetsnivån i exempelvis Bubblegame gör att även jag som vuxen, som inte huvudräknar så mycket till vardags, fick tänka till en del. 
Som motivationsmoment finns Monsterlabbet där man med sina intjänade poäng kan bygga sitt eget monster. För någon som är nybörjare, eller inte bekant med montessoripedagogiken kan det verkar lite chockande hur stora tal man tränar på. För den som är välbekant med Montessoris färgkodningssystem (grön för tusental och ental, röd för hundratal och blå för tiotal) är det troligen betydligt enklare, vilket absolut är en vinst eftersom stora tal annars kan kännas avskräckande.

Montessorimatte

Det finns en mängd olika inställningar, lagda bakom föräldralås. Man välja mellan svenska och 11 andra språk, med eller utan tidtagning, koppling till internet och möjlighet att ställa in vilken nivå man vill börja öva på. Det finns fyra svårighetsnivåer som ökar gradvis om man inte ställer in annorlunda. 
I inställningarna kan man också välja storlek på tal, förinställt är att talen som lägst är 10 och som högst 9999. Det går att ha upp till fyra användarprofiler, vilket är bra om fler barn vill använda appen på samma enhet.

Montessorimatte Multiplikation är fri från tredjepartsreklam och köp i appen. Det finns länkar till andra appar från samma utvecklare, men dessa ligger bakom barnlås.

Appen passar för barn som är hyfsat bekväma med addition och subtraktion men kan även vara utmanande för äldre användare som vill öva sitt matematiska tänkande. 

Det här är en pedagogisk och tydlig app som säkerligen är ett bra verktyg för att lära sig multiplikation. Tyvärr krävs nog en väldigt tydlig vilja och målsättning till just detta, för det är inte en app som de barn jag testat med valt att använda av fri vilja. Ett mer spelorienterat upplägg skulle göra appen roligare att använda.

Jag ger Montessorimatte Multiplikation betyget tre av fem och rekommenderar den till barn från ungefär 8-11 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 13 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   135 kr 16 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Montessorimatte Multiplikation för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *