Montessorimatte innehåller tre olika räknespel för inlärning av addition och subtraktion av stora tal.

Montessorimatte kommer från utvecklaren Les Trois Elles, som bland annat skapat appen Easy Studio. Spelen i Montessorimatte är Frimärkspelet, Kulramen och Den magiska plattan. Det är tänkt att spelen ska öva upp den abstrakta känslan för matematik stegvis. I frimärksspelet kan man konkret se de olika talstegen, i kulramen ser man inte på varje kula vilken ”valör” den har (som i frimärksspelet) utan det är tänkt att man ska hålla det i minnet och på Den magiska plattan är det bara siffror.

ANNONS:

Montessorimatte

Montessorimatte


Utöver detta finns tre ”lekspel” där man får träna; Försvunna siffror, Wiz Quiz och Bubble Game. 
Som extra belöningsmoment finns även ett ”Monsterlab” där man kan bygga sitt eget monster för de poäng man tjänar ihop i räknespelen.
 Som introduktion för pedagogiken finns en ”verktygslåda” som visar hur det är tänkt att spelen ska gå till.


Montessorimatte

Det finns fyra svårighetsnivåer, som ökas gradvis (om man inte ställer in annorlunda). 
Appen är uppbyggd enligt montessoripedagogiken. Den som känner till den kommer känna igen sig väl i appen. Som exempel kan nämnas att den använder Montessoris färgkodning för talkategorierna; grön för tusental, röd för hundratal, blå för tiotal och grön för ental. Appen har svensk text men inte något tal. I inställningarna kan man bland annat ändra språk, bestämma vilka spel som skall vara tillgängliga och ändra talintervall. Minsta är 10 och högsta är 9999. Det går att ha flera olika användarprofiler, vilket är bra om fler barn vill använda appen på samma enhet.
 Det finns fyra svårighetsnivåer, som ökas gradvis (om man inte ställer in annorlunda).


Montessorimatte är en barnvänlig och relativt intuitiv app, även för den som inte har någon erfarenhet av montessorimetoden. Tyvärr är den också lite för tråkig och lik en vanlig klassrumslektion för att roa de barn jag provat den med. 
Jag tror att ett ännu mer spelorienterat upplägg skulle göra att appen lockar mer, vilket är synd för det är en fin, tydlig och pedagogisk app.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns länkar till andra appar från samma utvecklare, men dessa ligger bakom barnlås.

För de barn som kommit kommit så långt i sitt matematiska tänkande att addition och subtraktion av större tal lockar tror jag appen kan fungera som en bra ögonöppnare, men då krävs nyfikenhet och intresse. 
Min femåring har förhållit sig ganska svalt intresserad, men andra barn som testat den har varit mer positiva.

Appen passar barn mellan ungefär 6 och 9 år. 

Montessorimatte får betyg tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  •   135 kr 17 mar 2020
  •   55 kr 9 okt 2019
  •   43 kr 16 maj 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Montessorimatte för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *