Morning Kids är en app som inspirerar barn att utföra morgonrutiner.

I appen Morning Kids kan man som vuxen styra över vilka rutiner man vill att ens barn skall klara av på morgonen. De rutiner som finns att välja mellan är: gå på toaletten, klä på sig, äta frukost, borsta tänderna, tvätta sig, smörja in sig med kräm, tvätta händerna, kamma håret, bädda sängen och packa skolväskan.

För varje barn ställer man in vilka av ovanstående rutiner som skall utföras samt ordning. För varje rutin ställer man dessutom in om man vill att det skall vara tidtagning eller ej. Det går även att bestämma om det skall finnas en belöning när man använt appen ett visst antal dagar. Inställningarna är väldigt lätta att förstå sig på utan att man behöver läsa några instruktioner. Tyvärr är de inte skyddade av något barnlås.

Morning Kids

ANNONS:

Appen har ett väldigt barnvänligt gränssnitt och innehåller både svensk text, tydliga ikoner, färgglada animerade illustrationer samt bra ljudeffekter. Den är väldigt lätt att använda både som vuxen och som barn.

Som extra motivation kan får man en till fem stjärnor om man utför uppgifterna på en bra tid. En del rutiner, såsom tandborstning, skall man utföra i minst två minuter för att få fem stjärnor. Tiden räknar i detta fall upp från noll och så får man en stjärna för varje 30 sekunder som går. Andra rutiner får man extra många stjärnor om man utför dem snabbt. Tvätta händerna och smörja in sig med kräm måste man exempelvis utföra inom 20 sekunder vardera för att få fem stjärnor. Gå på toaletten, bädda sängen och packa skolväskan har man längre tid på sig. Men gör man det för länge förlorar man stjärnor. Man kan som vuxen inte styra över vilken tid som gäller för vilken rutin.

Har man stängt av tidtagning får man istället en liten utmaning i att trycka vid rätt tillfälle för att få fem stjärnor. Är man inte så duktig på att trycka rätt så blir stjärnorna färre. Detta är synd för dels förlorar stjärnorna lite av sin betydelse och det finns tyvärr stor risk för besvikna barn.

Min rekommendation är att stänga av tidtagning på rutiner som man skall utföra under tidspress. Jag förstår tanken med att tjäna några sekunder på att barn utför rutinerna snabbt. Men att ha tidspress när man sitter på toaletten eller äter frukost känns bara absurt. Särskilt när man som vuxen inte har möjlighet att styra över tiden. Däremot tror jag att appen kan motivera barn att borsta tänderna länge, vilket är bra.

Morning Kids

I min familj har vi egentligen inte något behov av denna app eftersom vi inte brukar ha någon brådska på morgonen. Men i vetenskapligt syfte har jag ändå testat appen med mina barn. Det första problemet jag stötte på är att appen inte klarar av att hantera flera barn samtidigt. Barnen måste därför antingen ha varsin enhet eller turas om med att utföra uppgifterna. Det senare alternativet går bort eftersom det då tar dubbelt så lång tid, vilket motverkar appens syfte. Men det slutade ändå att jag gjorde så, men begränsade mig till att testa två rutiner. Det gick dock väldigt bra och barnen gillade särskilt stjärnorna och det klirrande ljudet när de hamnade i penningpåsen.

Morning Kids är en väldigt trevlig och lättanvänd app med potential. Jag tror att den kan passa bra i många familjer. De två största bristerna upplever jag är att man måste ha en enhet per barn och att det inte går att lägga till egna rutiner. Då hade appen även kunnat används för exempelvis kvällsrutiner. Jag hade också önskat att man hade kunna ställa in så att man alltid fick fem stjärnor när man klarat av en rutin.

Ett sista önskemål är att en rutin hade kunnat ha delmoment. T.ex. borsta tänderna i högre nedre käken först, sedan vänstra och därefter gå upp till de över tänderna. Eller klä på dig kläder i en viss ordning.

Appen innehåller inte reklam, in-app purchase eller externa länkar.

Betyg: stark trea av fem.

Uppdaterat den 1 augusti 2014
Den senaste versionen har stöd för att man är flera barn som delar på samma enhet samt att man kan lägga till egna rutiner (man slipper på så sätt vara beroende av de rutiner som ligger inne från början).

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *