Move Your Cube är ett pusselliknande spel för barn i Sokoban-stil (även kallat ”glidande block”).

Move Your Cube är det senaste barnspelet från företaget A&R Entertainment. Målet i spelet är att flytta en rektangel från en punkt till en annan. Problemet är bara att det ligger en massa andra former i vägen och ytan är dessutom begränsad. Man måste därför flytta runt de andra formerna så att rektangeln kan ta sig fram.

Move Your Cube

Spelet har tre svårighetsnivåer med 15 banor vardera. De svåra banorna är visserligen svåra, men ändå inte svårare än att lite äldre barn klarar av att lösa dem. För den som är uppkopplad finns även möjlighet att spela ”Online levels”. Det är banor som andra användare har skapat. I iPad-versionen går det även att själv göra banor och ladda upp dem så att andra kan spela.

ANNONS:

Min 5-åring har testat och spelade 8 banor på den enklaste nivån. Hon verkar gilla spelet men tyckte att det var svårt att flytta på formerna. Eftersom de är i 2D är det inte helt klart var exakt man skall ta tag i dem när man drar. Det gör också att spelet blir lite svårare eftersom man inte kan se hela spelplanen.

Move Your Cube

Move Your Cube är annars ett väldigt barnvänligt spel. Framförallt för att det är lätt att förstå vad man skall göra, men även eftersom att svårighetsnivån är jämn. Den är dock såpass svår att jag tror att man bör vara minst 7 år för att ha så stor glädje av spelet som möjligt. Spelen har ingen tidsbegränsning, så man kan klura och försöka om och om igen tills man hittar rätt lösning.

Någonting man bör känna till är att rektangeln man skall flytta blinkar snabbt i olika färger. Det kan vara ganska ansträngande för ögonen, om man är känslig. Förhoppningsvis är detta någonting som fixas i en uppdatering. En annan sak som man bör känna till är att menyerna inte har några symboler så det finns risk för feltryck. Redan idag finns ett barnlås som hindrar barn att ta sig ut till App Store av misstag. Jag hade dock önskat att även editorn, där man skapar egna banor, också hade ett barnlås.

Betyg: 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Och här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Move Your Cube för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *