Det här är en mysig saga om hur båtar fungerar. Det finns svensk text och uppläsning. Appen har fina illustrationer och innehåller även interaktiva inslag för barnen att utforska.

Företaget Piu-Piu ligger bakom denna bokapp om Mulle Meck som bygger på boken med samma namn av Georg Johansson med illustrationer av Jens Ahlbom.

ANNONS:

I samma serie finns även Mulle Meck bygger en bil. Där fick Mulle Meck bygga en bil för att ta reda på vad som fanns i andra änden av vägen som går förbi utanför huset. Den här gången ska han istället bygga en båt för att kunna ta sig över vattnet som ligger där vägen tar slut. Steg för steg bygger Mulle Meck ihop en båt med hjälp av sin hund Buffa och på ett enkelt men pedagogiskt sätt kan även de minsta barnen få lära sig om båtar.

Appen består av berättelsen med både svensk text och illustrationer samt uppläsning av författaren själv. Från startskärmen väljer man om man vill läsa själv eller lyssna på uppläsningen. Det gör att man både kan använda appen som en digital bok att läsa högt tillsammans med sina barn och som en interaktiv saga som man kan lyssna på utan att vara läskunnig. Det går även att välja att visa texten samtidigt som uppläsningen. Bläddringen sköter man själv genom att trycka på pilarna i kanten av bilden. Vid första tryckningen försvinner textrutan så att man kan utforska bilderna ordentligt och vid andra tryckningen så byter man sida.

Via en ikon kan man närsomhelst hoppa till valfri plats i sagan, utan att bläddra.

De som redan har använt ”Mulle Meck bygger en bil” kommer att känna igen sig. Bilderna är lätt animerade och det finns interaktiva inslag för barnen att utforska. De interaktiva inslagen i appen är enkla men effektiva och gör att man upptäcker mer av de små detaljerna i bilderna. T.ex. finns en liten mus med på de flesta uppslag som är rolig att leta upp. Som förbättringsförslag önskar vi möjlighet till automatisk bläddring för den som vill det. Min femåring tycker att det varit mysigt att ligga och lyssna på egen hand men jag har även läst boken högt. Uppläsningen är tydlig och lugn och passar bra ihop med innehållet. Barn har haft lite problem med att veta när det är dags att bläddra vidare för det är inte så tydligt i uppläsningen.

Det finns reklam för ytterligare appar från samma tillverkare, samt möjlighet att betygsätta appen. Alla externa länkar är skyddade av barnlås. Detta gäller även val av språk. Mulle Meck bygger en båt är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Vi tycker det här är en lyckad överföring från pappersbok till app och ger betyget fyra av fem. Jag rekommenderar boken framförallt till barn som är 3-6 år.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande tre språk: engelska, ryska, svenska. Och text på följande tre språk: engelska, ryska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mulle Meck bygger en båt för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *