Det här är en mysig saga om hur bilar fungerar. Det finns svensk text och uppläsning. Appen har fina illustrationer och innehåller även interaktiva inslag för barnen att utforska.

Företaget Piu-Piu ligger bakom denna bokapp om Mulle Meck som bygger på boken med samma namn av Georg Johansson med illustrationer av Jens Ahlbom.

ANNONS:

Mulle Meck bygger en bil

Mulle Meck är en riktig fixare som tillsammans med sin hund Buffa bygger och konstruerar många spännande saker. I den här boken funderar han på vad som finns i andra änden av vägen som går förbi utanför huset och försöker komma på ett sätt att ta sig så långt bort som möjligt. Steg för steg bygger Mulle Meck ihop en bil och på ett enkelt men pedagogiskt sätt kan även de minsta barnen få lära sig hur en bil fungerar.

Mulle Meck bygger en bil

Appen består av berättelsen med både text och illustrationer samt uppläsning av författaren själv. Bilderna är lätt animerade och det finns interaktiva inslag för barnen att utforska. Från startskärmen väljer man om man vill läsa själv eller lyssna på uppläsningen. Det gör att man både kan använda appen som en digital bok att läsa högt tillsammans med sina barn och som en interaktiv saga som man kan lyssna på utan att vara läskunnig. Bläddringen sköter man själv genom att klicka på pilarna i kanten av bilden.

Mulle Meck bygger en bil

Via en ikon kan man närsomhelst hoppa till valfri plats i sagan, utan att bläddra.

Mulle Meck bygger en bil

Min fyraåring tycker att det varit mysigt att ligga och lyssna på egen hand men jag har även läst boken högt. Flera andra redaktionsbarn tycker också om appen. Uppläsningen är tydlig och lugn och passar bra ihop med innehållet. Det är roligt att bra, klassiska barnböcker görs om i digitalt format och jag hoppas att det kommer fler Mulle Meck-appar. De interaktiva inslagen i appen är enkla men effektiva och gör att man upptäcker mer av de små detaljerna i bilderna. T.ex. finns en liten mus med på de flesta uppslag som är rolig att leta upp. Som förbättringsförslag önskar vi möjlighet till automatisk bläddring för den som vill det. Mitt barn har haft lite problem med att veta när det är dags att bläddra vidare för det är inte så tydligt i uppläsningen. Det hade också varit bra att få kunna få både text och uppläsning samtidigt, för barn som vill kunna följa med i texten.

Det finns reklam för ytterligare appar från samma tillverkare, samt möjlighet att betygsätta appen. Tyvärr är detta ganska framträdande på förstasidan och det finns risk att barn trycker där av misstag. Alla externa länkar är skyddade av barnlås. Detta gäller även val av språk. Mulle Meck bygger en bil är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Vi tycker det här är en lyckad överföring från pappersbok till app och ger betyget fyra av fem. Jag rekommenderar boken framförallt till barn som är 3-6 år.

Uppdaterat den 10 november 2016
Väljer man att få historien uppläst kan man numera välja om man samtidigt vill se texten eller ej. Väljer man text så markeras orden i texten i takt med att den läses upp. På så sätt går det lättare att följa med i texten.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande tre språk: engelska, ryska, svenska. Och text på följande tre språk: engelska, ryska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mulle Meck bygger en bil för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *