Bygg egna båtar som Mulle Meck och Buffa kan segla iväg med. Båtarna kan vara verklighetstrogna, tokroliga, färgglada eller stålgrå. Hur båtarna är byggda påverkar hur snabbt de färdas.

”Mulle Mecks båtar” är en app från Piu Piu som även ligger bakom Mulle Mecks bilspel samt de interaktiva sagorna Mulle Meck bygger en båt och Mulle Meck bygger en bil.

ANNONS:

I Mulle Mecks båtar får man bygga sin egen båt. Man väljer bland Mulles ”mojänger och molijoxer”, dvs skrov, styrhytt och maskin eller segel. Det finns tio skrov, tio hyttar och tio maskiner/segel att välja på. I början finns färre valmöjligheter men allt eftersom man spelar får man nya mojänger att bygga med. Det går även att måla sin båt och det finns många olika färgalternativ att välja på.

När man känner sig klar med sin båt är det dags för avfärd. Båten lastas med en molijox, till exempel en väska eller en krukväxt, och man hjälper Mulle att leverera denna till en brygga. Väl i mål får man en ny byggdel till nästa båtbygge. Det är själva byggandet som är behållningen av spelet, jag upplever att banan som båten kör är enformig. Små variationer finns, det går att få vattnet vågigt genom att dra med fingret längs skärmen. Den valda motorn påverkar hur båten förs framåt och hur snabbt den kan åka. Det finns små animationer, så som att luftballongerna flyger iväg om man trycker på dem.

Att bygga båtar fungerar bäst för yngre Mulle Meck-fantaster. Vi har testat appen på barn mellan 2-3 år. Alla har gillat den, men den mest appvana återkom inte till båtbyggandet mer än vid ett par tillfällen. Förmodligen hade även hen haft mer behållning av appen om färden med de färdigbyggda båtarna hade varit mer händelsefylld. Appen är välgjord och Mulle och Buffa är omtyckta och välkända figurer. Barnen skrattade mycket åt sina tokiga båtbyggen när de satt tillsammans. Appen skulle nog vinna på att bli lite mer omfattande både vid bygg och bana, samtidigt som det är roligt med en välgjord bygg-app som är så lätt att behärska.

Jag ger appen betyg 3 av 5 och rekommenderar den för barn mellan ungefär 2 och 4 år, där de äldre barnen nog tycker det är roligast om de redan innan gillar Mulle Meck eller kanske inte är så vana vid appar.

Appen innehåller varken text eller tal. Musiken är densamma som i andra Mulle Meck-appar. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp i appen. Det finns externa länkar och reklam för egna appar. Dessa pockar tyvärr på uppmärksamhet och det är lätt att barn trycker där av misstag. Det går dock inte att komma vidare till appbutiken utan att först ta sig förbi ett matematiskt barnlås. Den enda inställningen man kan göra är att stänga av bakgrundsmusik. Det finns varken text eller tal.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mulle Mecks båtar för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *