Music superheroes är en app där man kan öva upp sin musikaliska sida på fem olika sätt. Välj mellan att träna på rytmkänslan, olika tempo, lära sig noter, känna igen olika instrument och att spela en melodi.

Music superheroes är uppdelat i fem olika spelkategorier. Varje kategori består av banor med ökande svårighetsgrad och spelaren kan samla upp till tre stjärnor per kategori.

ANNONS:

Music Superheroes

Tempo (hastighet) – spelaren håller takten genom att trycka på en knapp i takt med en metronom och genom att följa takten av en trummis som spelar. Hastigheten ökar efterhand från adagio, andante, moderato och allegro till presto. I övre kanten kan spelaren hela tiden hålla koll på hur många stjärnor hen har samlat under spelets gång.

Music Superheroes

Rytm – Här kommer punkter farande på två rullband mot spelaren och det gäller att trycka på dem vid rätt tidpunkt (hålla takten) i takt med musiken. Eftersom det är två rullband måste spelaren använda båda händerna precis som när man spelar trummor. Hastigheten ökar i tre steg.

Instrument – Spelaren ska identifiera ett musikinstrument genom att höra det spela och sedan välja rätt mellan bilder på olika instrument.

Music Superheroes

Noter – Här ska man spela efter noter på ett piano med tolv tangenter. Noterna visas både på tangenterna och på notpappret ovanför. Den aktuella tonen markeras både på pianot och på pappret. Övningen startar enkelt med att spelaren ska spela skalor både uppåt och nedåt. Sedan ökar svårighetsgraden genom att spelaren ska spela Blinka lilla stjärna och andra mer eller mindre kända melodier. Det krävs inte att man spelar i takt eller i någon särskild hastighet.

Spela – Den här kategorin liknar Noter (ovan) men skillnaden är att här ska man spela i takt med musik. Här övar spelaren både tempo, rytm och noter på samma gång.

Music Superheroes

Stjärnorna som spelaren samlar används för att låsa upp instrument i en separat speldel där hen sedan kan kombinera sina instrument till en orkester och spela in sin egen röst för att skapa egen musik. Den pedagogiska uppdelningen mellan de olika spelkategorierna gör det lättöverskådligt och tydligt. Att appen inte innehåller talat språk gör att spelaren kan koncentrera sig på att lyssna på musiken, rytm och tempo.
Mina barn har olika favoritkategorier. Min fyraåring tycker mest om att lyssna och gissa på vilket instrument det är som spelar, min åttaåring utmanar sig själv i Tempo, Spela och Rytm -delarna.

Detta är en trevlig och barnvänlig musikapp som är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Appen har inga inställningar och inget talat språk. Appen rekommenderas för barn mellan fyra år och åtta år.

Förslag på förbättring skulle kunna vara att det gick att ställa in svårighetsgrad istället för att den ökade automatiskt. Den stegvisa ökningen gör att de minsta inte kan spela särskilt länge på varje bana och har därför svårt att samla stjärnor. Det hade även varit trevligt att få välja vilka stycken man vill öva på att spela under kategorin Spela istället för att låtarna, som nu, byter automatiskt.

Betyget blir en trea av fem möjliga. Det är en bra app som övar upp spelarens grundläggande musikaliska kunskaper på ett underhållande sätt. Men jag tycker att svårigheten ökar för snabbt (ej valbart) och det krävs lite mer omväxling inom varje kategori för ett högre betyg.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   35 kr 3 apr 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Music Superheroes för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *