My First App vänder sig till de allra yngsta barnen. Även ett barn som ännu inte har lärt sig att hantera en iPad kan ha glädje av denna gulliga app. Konceptet är mycket enkelt – titta och lyssna på gulliga bebisar.

När man öppnar appen syns två tecknade bilder – en på en glad bebis och en på en ledsen bebis. Pekar man på den glada bebisen kommer det fram ett foto på en glad bebis samtidigt som man hör bebisskratt. För att komma tillbaka till förstasidan pekar man var som helst på skärmen. Motsvarande foton med ljud av ledsna bebisar visas om man trycker på den tecknade ledsna bebisen. Det finns sammanlagt 20 fina bilder med ljud på väldigt söta bebisar och småbarn.

my-first-app-meny

my-first-app-ledsen

ANNONS:

my-first-app-glad

Längst ner på alla sidor finns en liten logga där det står ”My first app”. Detta är enbart en logga och det händer ingenting om man trycker på den. Det finns överhuvudtaget inga länkar, inställningar eller annat. Således är appen även helt fri från reklam och funktion för köp inuti appen.

Min dotter är tretton månader och hon tycker mycket om den här appen. Hon pekar på bilderna med sitt lilla pekfinger och blir väldigt förtjust när hon ser att hon kan påverka att något ska hända. När hon var lite yngre använde hon hela handen på skärmen och det fungerade också bra. Appen passar perfekt med en liten ettåring som för första gången ska bekanta sig med en iPad. Men appen är så enkel att till och med en liten sexmånadersbebis kan ha glädje av den.

Ett tips är att stänga av funktionen för multitasking (se instruktioner här) på din iPad om du har väldigt små barn som använder den. Annars kommer barnet säkerligen av misstag stänga av appen eller växla mellan olika appar.

My First App är en väldigt enkel och gullig app som får betyg tre av fem. För ett högre betyg hade jag önskat ännu fler bilder och sinnesstämningar.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa My First App för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Inga-Karin Dentz skriver:

    Vår son, nu på snart 3 år, blev alltid otröstligt olycklig när han såg andra barn gråta eller vara ledsna. Han har en funktionsnedsättning som gör att han har svårt att läsa ansikten därför tänkte jag att denna appen kunde vara bra för honom både för egenlek och i ett utökat pedagogiskt syfte med mycket engagemang från oss när han blivit lite äldre.

    Sonen tyckte det var jättespännande med de små barnen som både skrattade och grät. Här kunde han välja själv vilket utav de två känslorna han skulle få uppleva och då blev det inte så traumatiskt med ett gråtande barn. Om det haft någon effekt på hans svårighet med barn som gråter i verkliga livet kan vi ännu inte säga men han kan ignorera det ibland nu och det räcker med att förklara för honom att allt är ok och att mamma och pappa är glada.

    Jag hade också önskat att det fanns fler känslouttryck och bilder. Annars är det en enkel och gullig app för de små

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *