My Little Suitcase är en enkel variant på memory för 1 till 4 spelare

”My Little Suitcase” innehåller en enklare variant på memory där man matchar dolda kort med synliga. Sex kort är synliga och det gäller att leta upp samma kort bland de tolv kort som är dolda. Man vänder på ett dolt kort i taget. Finns det ett synligt kort med samma bild så får man en match. Annars vänds kortet bort igen. Det enda man behöver komma ihåg är de kort som det inte finns någon match för.

ANNONS:

Man kan även vara flera spelare, upp till fyra, som spelar tillsammans. Varje spelare får sex synliga kort som ligger på varsin kant av iPaden och mitt på skärmen finns de dolda korten. Man turas om att vända fram ett dolt kort och precis som tidigare får man en match om kortet matchar ett av ens synliga kort.

Bilderna på korten är väldigt tydliga och innehåller även ljud; en röst som talar om vad bilderna föreställer. Språket är engelska men i inställningarna kan man spela in sin egen röst. Bilderna kommer från åtta olika kategorier såsom akvarium, zoo, öken och stranden. När man spelat klart en memoryomgång får man lista ut, genom att titta på bilder, till vilken kategori ens kort hör. Kul!

Appen är fri från tredjepartsreklam och ytterligare köp. Huvudmenyn har en extern länk som går till App Store – här saknas tyvärr ett barnlås. I övrigt är det en lättanvänd och barnvänlig app.

”My Little Suitcase” passar för barn från 3 år och uppåt. Jag gillar framförallt att det är snäppet enklare än vanligt memory men även att man kan spela många tillsammans. Spelar man själv in svenskt tal får man en extra belöning i form av att barnen kan lära sig nya ord. Synd bara att man inte kan dela med sig av sina inspelade ljud till andra med samma app.

Betyget blir 4 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Kristin skriver:

    En kul app som vi använt mycket. Gillar framför allt att man kan vara flera och att det är både minne och lite tur inblandat. Våra barn från 2 till 11 år har gillat den och spelat både ensamma och tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *