I My Little Work Garage så har du en bilverkstad, där du lagar och fixar till bilar på löpande band. Det går också att tävla i bilrace, med upp till 4 personer samtidigt.

I svenska Filimundus nya app har de skippat det tidigare konceptet med kända barnboksfigurer, som Pippi och Pettson & Findus. Här ska du i stället sköta en bilverkstad med uppgifter som t.ex. däckbyte, motorservice, tankning och tvätt. Totalt finns sju aktiviteter/minispel i garaget. Bilverkstaden är uppbyggd som ett långt löpande band med nio rum, ett där man släpper in och tar reda på vad som behöver fixas, sen kommer de sju garagekategorierna och sist där man tar betalt och släpper ut bilen. I det sista rummet kan man också köpa nya bildelar, för de pengar man tjänat på att fixa bilarna enligt ägarnas önskemål.

ANNONS:

my-little-work-garage

När man släpper in en ny bil i garaget talar ägaren till bilen om vad som behöver fixas på bilen genom tydliga bilder mot en röd bakgrund. Då är det lätt att klicka sig till rätt del av verkstaden, antingen genom att klicka direkt på de röda bilderna som sitter som pratbubblor kring bilen tills man fixat till det, eller genom att trycka på rätt symbol uppe i garagemenyn. Varje minispel/verkstadskategori har en egen symbol. Man kan göra följande i bilverkstaden; tanka bensinbilen eller ladda elbilen, lackera om bilen i en mängd färger eller mönster, utföra service på motorn och fylla på motorolja, kylar- och spolarvätska, byta däck, byta delar på bilen, tvätta och tilläggsutrusta bilen.

My Little Work

My Little Work

Bilracet är som en fristående del av spelet. På baksidan av bilverkstan står fyra bilar som deltar i bilracet, där man som mest kan tävla fyra stycken mot varandra. Det går också att spela ensam. Man kommer till bilracet genom menyn i garaget. Det finns tre tävlingsbanor att välja mellan. Alla bilmodeller är lika snabba. I appens inställningar går det att ställa in om man inte vill att bilarna ska krascha av banan om de kommer in i en kurva i för hög fart. Där kan man också stänga av bakgrundsmusiken.

My Little Work

My Little Work

Jag och mina barn, 4 och 6 år, har testat appen på iPad. De har själva klarat av hela spelet, det enda som 4-åringen haft problem med är att få rätt däcktryck, men det gick bra att spela även om däcktrycket inte blev helt rätt. Det gällde att släppa tryckluften precis i rätt tid. Sen var det också lite svårt att köra bilrace utan att krascha av banan.

Mina barn gillar verkligen denna app. Både att spela garagedelen och att tävla i bilrace har roat dem långa stunder. De har dessutom själva valt att komma tillbaka till appen många gånger senare. Barnen och jag kan alltså glatt rekommendera denna app som liksom växer med tiden. Nya bilar kommer in hela tiden och de är aldrig likadana som någon annan, vilket är bra.

Det som är bäst med My Little Work Garage är att den känns intuitiv och att barnen själva har klarat av den från första stund. Ett annat stort plus är att den inte känns tjatig trots att det är samma saker man ska göra nästan hela tiden. Det verkar som om det kommer in nya bilar hela tiden, som alla vill något speciellt med sin bil.

Det dåliga med appen är att det inte riktigt känns som att bilracet hänger ihop med garaget. Jag hade velat kunna testköra med alla de bilar som kommer in i garaget, det kan man inte nu. I stället måste man då göra om bilarna på baksidan, för att köra dem i bilracet sen. Något som kan förbättras är att det ibland inte går att tvätta rent en bil eller måla om den, trots att ägaren vill det. Jag hade gärna haft lite svenskt tal, t.ex. som hjälp i motorverkstan, vid inställning av däcktrycket, samt i kassan. Appen innehåller inget tal eller text.

Om man som vuxen är med och samtalar med barnet som spelar, så går det att lära sig en hel del om bilar med hjälp av denna app. Annars är det mest en underhållande app, även om barnet tränar fingerfärdighet och precision så klart.

På startsidan finns en länk till en sida med länkar till App Store för andra Filimundus andra appar, samt en del andra appar som Filimundus rekommenderar från andra företag. Länkarna till App Store har barnlås, men bara 2 sekunder. Jag hade önskat att ta sig till länksidan hade barnlås och då med ett bättre barnlås, alternativt att jag som förälder kan ta bort reklamen helt genom inställningssidan. Appen innehåller inga in-app purchase eller reklam från tredje part.

Appen är inte lika bra som Build Cars with Edward and Arthur, men den är barnvänlig, varierad och har fina illustrationer. Mina barn gillar den som sagt. Även många andra barn till oss i redaktionen gillar den, men det finns också barn som inte varit så imponerade. Jag ger ändå My Little Work Garage betyget fyra av fem och rekommenderar den till bilglada barn 4 till 6 år.

Uppdaterat den 12 juni 2015
Appen har kommit i en ny version som ger två nya racingbanor (en med mörkerkörning och en isbana), 6 nya bilar, nya karaktärer och nya penslar.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 •   36 kr 2 sep 2020
 •   44 kr 1 sep 2020
 •   36 kr 1 sep 2020
 •   44 kr 31 aug 2020
 •   36 kr 29 aug 2020
 •   44 kr 28 aug 2020
 •   36 kr 25 aug 2020
 •   44 kr 24 aug 2020
 •   36 kr 24 aug 2020
 •   44 kr 24 aug 2020
 •   36 kr 17 aug 2020
 •   44 kr 17 aug 2020
 •   36 kr 14 aug 2020
 •   44 kr 14 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa My Little Work Garage för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Annelie skriver:

  Den här appen laddade jag hem till barnen på avd 3-5år.
  Den här inte gått hem hos barnen till 100% men några av de allra mest biltokiga barnen tycker den är kul och återkommer då och då för att tvätta, tanka och göra en massa olja säker med bilarna.
  Det är svårt att skriva mer om en app som den här särskilt när den inte gick hem till 100%

 2. Camilla skriver:

  Min 4-åring gillar den här appen och använder den ofta. Framförallt gillar hon att ändra färg på bilarna, fylla på olja, ändra lufttryck i däcken samt att serva motorn.
  6-åringen är inte lika intresserad, men tycker att det är kul att tvätta och lackera om bilarna.
  Som förälder tycker jag att appen är underhållande och att det är positivt att barnen får lära sig lite mer om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *