Det här är en digital dockskåpsapp i sjukhusmiljö där man själv bestämmer vad som skall hända med de 26 karaktärerna. Lek fritt i undersökningsrum, väntrum och sjukhussängar. Ge sprutor, dropp eller syrgas. Röntga och ta hand om brutna ben.

Det här är den fjärde appen i My PlayHome-serien. Jag recenserade den första My PlayHome-appen redan 2011. Detta digitala dockskåp har haft lång livslängd hemma hos oss. Även uppföljarna som utspelar sig i butiker och skola har varit populära. En stor styrka med apparna är att man kan flytta karaktärer och saker mellan dem. Detta gäller även den nya appen, My PlayHome Hospital.

ANNONS:

My PlayHome Hospital är en slags expansion till originalet men går, precis som de övriga apparna i serien, att använda helt fristående. Appen utspelar sig i sjukhusmiljö och precis som tidigare är det en genomtänkt app med många detaljer. Både grafik och ljudeffekter är välgjorda och variationsmöjligheterna är i det närmaste oändliga.

My PlayHome Hospital

Precis som tidigare finns det mängder med karaktärer att leka med; sex bebisar, tio lite äldre barn och tio vuxna. Könen är jämnt fördelade och det finns även olika etniciteter. Med så många karaktärer att välja på finns det stort utrymme att skapa olika familjekonstellationer. Ett plus är att både män och kvinnor kan vara läkare eller sjuksköterskor, utan begränsningar.

My PlayHome Hospital

Sjukhuset har en entré, med telefon och snacksautomat. Det finns ett läkarrum där man bland annat kan mäta längd, lyssna på hjärtat och ge sprutor och mediciner. Det finns rullstolar en presentshop som även har ballonger och blommor. Det finns även ett väntrum med dryckesautomat, TV och tidningar. Förutom dessa rum finns det flera olika typer av rum för behandling av patienter. Där kan man ge dropp, blod och syrgas och mäta EKG samt slå på larm, om man behöver akut hjälp. Sjukhuset består av två våningar med en anslutande hiss. Men man kan dra in valfria karaktärer i varje rum utan att behöva ta hissen. På övervåningen finns även ett rum där man kan ta röntgen.

My PlayHome Hospital

My PlayHome Hospital

Appen innehåller många detaljer. Exempelvis visar alla väggklockor rätt tid. Blod och dropp tar slut efter en stunds användning, och då får man fylla på. När man ger en patient en spruta så ser man hur sprutan töms. När man ringer med telefonen så svarar någon ”Hallo”. Kopiatorn skriver ut papper. Det finns också olika typer av kläder. Förutom läkarrock och kläder för sjuksköterskor/patienter finns även en morgonrock med ”mage”. Denna kan kvinnor ha på sig och då kan man leka att de är gravida. Det finns gips man kan sätta på armarna och det finns desinficering, papperskorgar och snytpapper.

My PlayHome Hospital

Precis som de tidigare My PlayHome-apparna så håller även denna hög kvalité. Det finns stora möjligheter att leka fritt och de redaktionsbarn som testat den gillar den redan mycket. Man använder den för att göra rollekar eller berätta historier om figurerna. Det är något som även äldre barn kan uppskatta. En annan styrka med appen är att man som vuxen kan använda den för att förbereda barn på sjukhusbesök. Även barn som ligger på sjukhus kan uppskatta att leka med den.

My PlayHome Hospital

Som förbättringsförslag önskar vi att det fanns toaletter på sjukhuset. Ett barn har reagerat på att inga ben är brutna när man röntgar.

Appen är fri från tredjepartsreklam, in-app purchase och externa länkar. Det finns reklam för utvecklarens andra appar på appens förstasida. Appen är fri från text och tal och har inga inställningsmöjligheter. På förstasidan finns en knapp för att återställa sjukhuset – här hade vi gärna sett någon slags bekräftelseruta så att man inte trycker där av misstag.

My PlayHome Hospital får en femma i betyg. Utvecklaren har gjort ett mycket bra jobb och skapat ännu ett barnvänligt och spännande dockhus med lång livslängd. Jag rekommenderar appen främst till barn mellan 3 och 6 år. Men appen kan även uppskattas av äldre barn. Min blivande 9-åring gillar den.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 jun 2021
 •   11 kr 27 maj 2021
 •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 •   35 kr 4 jun 2021
 •   10 kr 27 maj 2021
 •   35 kr 21 maj 2021
 •   36 kr 18 jan 2021
 •   38 kr 26 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Annika skriver:

  Vi har även de andra apparna i serien och kan bara hålla med om vad som skrivits om den här nya appen. Den har ju bara varit ute några dagar än och dottern har lekt massor med den. Vi har ju haft de andra väldigt länge och har även använt det i dotterns träning. Hon har autism och den är toppen att använda vid rollekar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *