My PlayHomes digitala dockskåp har fått ett kvarter med affärer. Handla mat och kläder eller gå till glassbaren med din lilla familj. En fullt utrustat dockskåpsvärld bara en knapptryckning bort!

En av de bästa appar jag vet för yngre barn är My PlayHome. Min treåring har älskat den länge och vi har väldigt roligt med den. Nu släpper tillverkaren en slags expansion – My PlayHome Stores – som tillsammans med den uppdaterade originalappen bjuder på många fler timmars nöje för både stora och små.

ANNONS:

my-playhome-stores

Precis som föregångaren är My PlayHome Stores oerhört barnvänlig och överraskande detaljrik. Det finns inga länkar som leder bort från spelet, vilket gör att även små barn kan använda den utan att få leken avbruten. Ljudeffekterna är välgjorda och roliga, och variationsmöjligheterna är i det närmaste oändliga.

I båda apparna sätter du ihop din familj som du vill ha den. Med femton olika figurer att välja på kan du skapa en uppsjö av familjekonstellationer, leka att grannarna hälsar på och mycket annat. Uttrycket ”bara fantasin sätter gränserna” må vara en klyscha, men den här gången stämmer den faktiskt.

Om du har både den uppdaterade originalappen och den nya My PlayHome Stores kan du röra dig mellan apparna utan något större avbrott i spelandet. Men man behöver inte den första appen för att använda den nya, men om man har båda kan man även bära med sig saker mellan apparna. Men medan My PlayHome innehåller ett hus och en trädgård bjuder My PlayHome Stores på en klädaffär, en glassbar, en fruktaffär och en matvarubutik. Det finns också en gata utanför butikerna.

my-playhome-stores-mat

I klädaffären kan alla figurerna utom bebisarna prova nya kläder. Utbudet är inte så varierat ännu, men det finns ändå en del att välja på. En detalj som drar ner betyget lite är att klädhyllorna är köns- och åldersuppdelade. Min treåring förstår inte varför den figur hon spelar med inte kan välja kläder från alla hyllor, och klädaffären är därför den butik hon besöker mest sällan.

my-playhome-stores-klader

I glassbaren kan du göra slushies och skopa upp glasskulor i strutar, och precis som i originalappen kan figurerna äta det du bjuder på. Här kan det vara lite pilligt att träffa rätt med sugrör och glasskulor, men det är ändå en rolig och varierande butik.

my-playhome-stores-glass

I grönsaksaffären kan man pressa sin egen juice och väga sina grönsaker på vågen, och i mataffären plockar man matvaror i sin vagn, lägger upp dem på bandet i kassan och packar dem i en kasse.

Den främsta anledningen till att jag gillar den här appen så mycket är att det finns så stora möjligheter att leka fritt med den. Tillsammans leker vi rollekar eller berättar historier om figurerna och det är något som även de äldre barnen (4 och 8 år) uppskattar. Jag skulle dock tro att den passar bäst för barn mellan 2 och 6 år.

My PlayHome Stores får en fyra i betyg. Utvecklaren har gjort ett mycket bra jobb och skapat en barnvänlig, rolig och reklamfri app som håller väldigt, väldigt länge. Jag hoppas på fler expansioner i framtiden! Det som sänker appen från en femma är att vi tycker att klädhyllorna är köns- och åldersuppdelade och därmed förstärker könsstereotyper.

Uppdaterat den 23 november 2016
Två barn, med varsin enhet, kan nu spela tillsammans. Det enda man behöver göra är att starta appen på båda enheterna – då dyker det upp en blå knapp. Kräver iOS8 eller senare. Har man en iPad 4, iPhone 5 eller senare krävs varken Wifi eller Internetuppkoppling. Det fungerar alltså bra att spela i en bil eller i ett flygplan.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
 •   40 kr 16 jul 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

8 kommentarer

 1. Anette Lindblad skriver:

  Min femåriga dotter tycker att den här appen är jätterolig, hon rankar den som en av sina absoluta favoritspel. Vi har även laddat ner originalappen och hon tycker det är jättebra att man kan bära med sig saker mellan apparna. Hon gillar appen för att den är som ”verkligheten”, det enda hon saknar är en leksaksaffär och djuraffär. Hon återkommer till apparna om och om igen vilket gör det till en bra investering. Min sjuåriga son är helt ointresserad och vägrar ens att prova. Första gången vi laddade ner appen så spelade dottern flera dagar i rad och längtade efter att få komma hem och spela efter förskolan:-)

 2. Pernilla R skriver:

  Döttrarna, 10 och 11 år, tycker den här appen är otroligt rolig. Jag trodde de var för gamla för den men de går gärna in och sköter om sin familj, tar dem på shoppingtur och låter dem ta en glass i glassbaren. Det de saknar nu är klädombyten till familjens minstingen.
  Ett virtuellt dockskåp med tillhörande shoppingcenter – toppen!

 3. Annika skriver:

  Min dotter, 5 år, älskar denna app. Trots att vi nu haft denna app nån vecka går hon direkt in på den och sitter tills vi säger stopp. Hon pratar och fantiserar om vad som händer, med olika röster för mamma, pappa och barn. Hon visar glatt alla finesser och man kan som förälder inte vara annat än imponerad över hur uttänkt allt är. Det enda hon har haft att anmärka på är att man inte kan ta upp det man lagt i skräpkorgen utan att man måste handla nytt. Jag tycker ibland att det kan vara lite svårt att få allt att fungera som jag vill, t.ex. när familjen skall hålla i något. Men för dottern verkar det lättare. 🙂 Vår tvåårig tittar fascinerat på och prövar också gärna vad som händer när man trycker på olika saker. Detta är en av favoritapparna hos oss nu och vi ger den också betyg 5/5. Absolut värd att köpas!

 4. My skriver:

  Min 3-åring återkommer ständigt till den sedan vi laddade ner den för en vecka sedan. Hon kan sitta länge och spelar och ”leker” med figurerna och lever sig in. Däremot har min 5-åring inte alls något intresse av den, provat en gång men ratar totalt. Själv tycker jag det är en fin app, men med ett stort MEN, i klädaffären kan man inte klä figurerna med vilka kläder man vill, utan det är strikt uppdelat mellan flick och pojkkläder, mycket dåligt tycker jag!!!! För mig drar det ner helhetsintrycket, tyvärr. Men annars är det en trevlig och fint spel.

 5. Cecilia skriver:

  Det går att göra så den återställer sig varje gång man slutar spela. Kolla under inställningar och sen under just det spelet. Där kan man slå på och av den funktionen.

 6. Annika skriver:

  Den här appen är favoriten just nu på förskolan jag jobbar på. Den lockar barnen mellan 3 och 5år. Appen har ett bra upplägg som tränar många bra saker och och det är lätt att identifiera sig i de här situationerna. Det som lockar våra barn mest är att göra glass och att handla mat.

 7. Claes skriver:

  Lite förvånad att den får 5/5 med den tydliga genusuppdelningen i klädaffären som känns rätt otidsenlig i Sverige.

 8. Pappa Daniel skriver:

  Bättre sent än aldrig. Vi har idag infört en ny policy på PappasAppar när det gäller just appar som förstärker könsstereotyper. Vi har därför beslutat oss för att sänka betyget på denna app till 4/5.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *