My PlayHome är den digitala varianten av ett dockhus. Det finns massor med karaktärer av olika kön, åldrar och etniciteter. Dessa leker man fritt med i hemmets alla rum, eller i den tillhörande trädgården.

My PlayHome är ett digitalt dockhus. Och man bestämmer själv vilka personer som skall finnas här. Man kan naturligtvis välja en mamma och en pappa om man vill det. Men det går precis lika bra att välja två pappor eller två mammor. Eller föräldrar av olika etniciteter. Det finns också barn i olika åldrar och olika etniciteter. Hur man väljer att utforma sin familj är därmed helt fritt. Totalt finns det 26 karaktärer att välja mellan.

ANNONS:

Huset består av sex rum, där allting går att använda. Det finns ett sovrum, en hall, ett barnrum, ett badrum, ett kök, ett vardagsrum och en trädgård. I köket kan man öppna köksluckor och plocka fram porslin. Man kan dra för gardinerna för att få mer mörkt i rummet. Det går att sätta på tandkräm på tandborstarna i badrummet och borsta tänderna. Det går att byta CD-skiva i CD-spelaren. Och mycket mycket mer.

My PlayHome

My PlayHome

I My PlayHome finns inte några förutbestämda regler eller utmaningar. Det är helt upp till det barn som leker att tänka ut vad det är som skall hända. I varje rum kan man ”drar” man bara in en eller flera av karaktärerna och sedan leker man med dem precis som man vill.

På ytan ser rummen ganska så tråkiga ut. Det var i alla fall så jag kände när jag första gången tittade på appen. Jag insåg inte rummens potential. Men det gjorde min 4-åring. Och tack vare det fick jag upp ögonen för denna app. Precis som med ett riktigt dockhus så har det visat sig att den appen har riktigt lång livslängd. Möjligheterna är obegränsade.

Via appens förstasida finns en knapp för att städa alla rum. Det går dessutom att vandra till och från huset till de övriga apparna i denna serie. Och man kan ta med sig saker från en app till en annan. Detta har jag aldrig tidigare sett och jag är ganska säker på att det är en unik egenskap.

My PlayHome är fri från tredjepartsreklam, externa länkar och köp i appen. Den är väldigt barnvänlig och verkar lätt att lära sig och använda. Även yngre barn kan ha stor glädje av den här appen. Jag rekommenderar den framförallt till barn mellan 2 och 6 år men vet att även en del äldre barn har haft glädje av den. Det här är en app som varit väldigt populär hos redaktionsbarnen.

My PlayHome

Appen innehåller varken tal eller skriven text. På så sätt är den också lämplig för svenska barn. Den innehåller småtrevlig bakgrundsmusik och en massa ljudeffekter. T.ex. från när man borstar tänderna. I enhetens inställningar kan man ställa in om man vill att uppäten mat eller kastade saker automatiskt skall återkomma till originalplatsen. Man kan också stänga av reklam för övriga My PlayHome-appar. Mycket bra.

Jag gillar denna app eftersom den ger så stora möjligheter att själv välja hur man vill utforma sin familj. Och alla rum, den fria leken och de människolika karaktärerna uppskattas mycket av redaktionsbarnen. Jag ger därför My PlayHome högsta betyg: 5 av 5.

För den som vill testa innan köp finns det en gratisversion av appen. För iPhone/iPad, Android och för Windows 8+.

Uppdaterat den 23 november 2016
Två barn, med varsin enhet, kan nu spela tillsammans. Det enda man behöver göra är att starta appen på båda enheterna – då dyker det upp en blå knapp. Kräver iOS8 eller senare. Har man en iPad 4, iPhone 5 eller senare krävs varken Wifi eller Internetuppkoppling. Det fungerar alltså bra att spela i en bil eller i ett flygplan.

Uppdaterat den 4 mars 2017
Det finns nu ett helt nytt hus att leka i. Totalt två hus, med andra ord. För att komma till det nya huset går man ut på gatan och sedan vänster.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   45 kr 7 jun 2021
 •   11 kr 27 maj 2021
 •   45 kr 6 maj 2021
 •   50 kr 24 mar 2020
 •   0 kr 17 mar 2020
Google Play Store
 •   35 kr 4 jun 2021
 •   10 kr 27 maj 2021
 •   35 kr 20 maj 2021
 •   36 kr 18 jan 2021
 •   38 kr 24 mar 2020
 •   10 kr 24 mar 2020
 •   0 kr 18 mar 2020
 •   10 kr 16 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

20 kommentarer

 1. Johan Nordberg skriver:

  Otroligt bra tajming på det här tipset! Min 3,5-åring satt idag med mamma Pernilla och spelade Sims och blev såld. Men det är för svårt för henne att spela själv. Det här blir nog ett utmärkt barn-sims skulle jag tro.

  // Johan

 2. Eva skriver:

  Min tvååring satt en timme m det (iphone) idag och älskar den. Kul att byta cd, studsa bollen, shamponera, duscha, torka m handduken mm. Det enda han inte gillar är att de inte kan sätta sig ner och äta! Förresten: ingen hund i iPhone förresten!

 3. Pappa Daniel skriver:

  Kul att även era barn gillar appen.

  Eva: Det där med hund vet jag inte var jag fick ifrån. Jag har kollat både iPhone/iPad-apparna nu och faktum är att det inte finns någon. Beklagar.

 4. Johan Nordberg skriver:

  Det här är en väldigt bra app! Båda mina tjejer gillar den och spelar ofta på både iPhone och iPad samtidigt.

 5. Caroline Elmér skriver:

  Mina tre barn älskar den! Fyraåringen har spelat i två dagar nu och idag när både sjuåringen och åttaåringen är hemma sjuka från skolan fick de den också. Och de har lekt och lekt och lekt och lekt med den. Stor succé! Sjuåringen spelar normalt sett väldigt många olika spel, även ganska avancerade, men tyckte detta var jätteroligt. ”Precis som ett dockhus, men bättre!” Åttaåringen, som är autistisk, brukar ha lite svårt med mer komplicerade spel men tycker småbarnsspelen är allt för tråkiga, har också haft jätteroligt med My PlayHome!

 6. Annelie skriver:

  Denna app är värd varenda krona! Min tjej på 5,5 år kan sitta hur länge som helst o leka med den. Hon hittar nya varianter hela tiden, lite som ett virtuellt dockskåp. Vore toppen om utvecklarna skulle lägga till ett sovrum för de vuxna, en trädgård o att det gick att byta kläder o ta av dem när de ska bada. Skulle gärna betala för det!

 7. Caroline Elmér skriver:

  Annelie, om du tittar på utvecklarens sida på FB så lades det ut ett foto på ett trädgårdsland häromdagen. Min gissning är att det är på g! 😀

 8. Annelie skriver:

  Skrev till utvecklaren med lite förslag och fick svar direkt, trädgården är på g inom ett par veckor, sedan kanske det blir ytterligare förbättringar. Min tjej kollar appen varje dag nu för att se om trädgården har kommit. Det här är hennes favorit app tillsammans med ”cut the rope”.

 9. Lork-Mamman skriver:

  Snyggaste appen jag sett för 28:- (köpte till paddan)!
  Har en son (5 år) med autismspektrumstörning och han är rätt svårflörtad när det gäller appar. Denna app går hem men spontant tycker jag man ska ta av sig kläderna innan man duschar eller går på toaletten. 😉
  Ur ett inlärningsperspektiv skulle det vara obetalbart om man kunde få till aktiviteterna i badrummet tydligare. Då breddar man användningsområdet betydligt. Inte bara som lek-app utan även som inlärningsapp. Värd betyget den fått.

 10. Anna Millqvist Modig skriver:

  Denna App tyckte min dotter på 6 år va jätte kul. Tänk er ett digitalt dockhus med överraskningar lite överallt. Att man kan hoppa i soffan t.ex, eller äta ett äpple. Den får betyg 4 av 5 av oss 🙂

 11. Åsa skriver:

  Både min dotter (snart 6 år) och min son (4 år) tycker om appen. Min dotter leker gärna med appen tillsammans med kompisar. Min son är mest förtjust i trädgården där alla kan hoppa högt på studsmattan, åka i bildäcksgungan och äta morötter och äpplen. Något han önskar är att kunna komma till bilen, som syns i bilden då appen öppnas. Han blev besviken då inte det var möjligt.

  En utvecklingsmöjlighet är att kunna ta av människorna kläderna när de ska duscha. Det skulle också vara trevligt om de skulle kunna bada och gå på toa.

  I köket skulle det vara kul om de även kunde stoppa in saker i mikron. Att kunna öppna lådorna skulle vara bra.

  Överlag en mycket trevlig app som utmanar barnens fantasi!

 12. Annika skriver:

  Sonen (10) och dottern (8) satt i 30 mil i somras tillsammans och lekte med denna, skrev berättelser sedan om figurerna

 13. Mamma Villemo skriver:

  Min treåring älskar den här appen och vi har oerhört roligt ihop med den. Ett extra plus för att den faktiskt inte är så statisk i familjekonstellationerna (längre?). Man kan lätt välja att ha en familj med två mammor och tre bebisar om man vill. En kreativ, rolig och fantasistumulerande app. Allt ett dockskåp är, och man behöver inte städa när man lekt klart. 😉

 14. Annika skriver:

  Min dotter på 3 år älskar denna app. Hon satt 2 timmar med den i ett sträck första gången. Vanligtvis så tröttnar hon väldigt snabbt så det var rekord. Det är så kul att se hur hon värmer mat i micron och sätter på pyjamas på barnen innan de ska gå och lägga sig. För min dotter är den även bra ur språksynpunkt eftersom hon pratar och säger det dockorna säger hela tiden. En app jag rekommenderar varmt.

 15. Pernilla R skriver:

  Jag trodde mina döttrar, 10 och 11 år, var för gamla för att roas av appen men jag hade helt fel! De tycker appen är riktigt rolig och har suttit vid den och haft roligt under långa stunder. De säger att det är kul att upptäcka nya saker och visar gärna när de kommit på något nytt.

  En app som ser oerhört enkel ut men som överraskar i detaljer. Ser fram emot vidareutveckling av appen.

 16. Annika skriver:

  Första appen som min femåriga tjej faktiskt haft tålamod att hålla på med mer än några minuter. Dottern blev överförtjust och har suttit sammanlagt i timtals och lekt med denna app. Från oss får den helt klart fem av fem möjliga i betyg!

 17. Victoria da Silva skriver:

  Mina barn fyra och sex och sex år har spelat den här ett tag nu och båda gillar den. Sexåringen navigerar bra i den och har nog hittat allt man kan göra. Appen är numera första val när hon ska spela något. Fyraåringen gillar den också, men tröttnar mycket fortare och har heller inte hittat allt man kan göra än. De gillar att prova olika familjekonstellationer och jag tror att det kommer att bli en favoritapp även framöver. Vi har inte provat den nya versionen med affärer ännu, just nu räcker den här bra. De gillar den så pass mycket.

  MEN…
  som förälder lämnar den en del övrigt att önska. Jag tycker att grafiken känns lite mossig, som nån grej från 80-talet som letat sig fram till en surfplatta och fått liv. Där skulle det ha varit roligt att se en fräsch uppdatering. Jag hade gärna sett att det hade gått att göra ännu fler saker inne i huset. Alla lådor och skåp går till exempel inte att öppna. Katten ligger lite passiv i fönstret och så vidare.
  Till sist, men kanske värst är hela grejen med att det är så könsuppdelat. Flickorna är stereotypa med rosa klänning och pojkarna har fotbollskläder. Typ. Och de kan inte byta med varandra. Det första min dotter reagerade på var: ”Varför kan inte tjejen ha den grå pyjamasen?”. Och det undrar jag också, varför ändrar man inte på det här, så att mammor och pappor kan byta kläder med varandra och pojkarna och flickorna? Mycket trist. En sak som dock verkar ha förändrats är att familekonstellationerna kan se olika ut, två pappor, två mammor, med olika etnicitet. Det är bra.
  Något annat som båda barnen har reagerat på är varför figurerna inte kan ta av kläderna när de ska duscha och gå på toaletten? Mycket konstigt. Jag tycker tillverkaren borde kunna lösa det på något sätt.

  Jag hoppas att tillverkaren ändrar framförallt på att figurerna inte kan byta kläder med varandra, men också på så att figurerna kan ta av sig kläderna när de duschar. När det gäller klädgrejen tror jag som förälder att det är såna här små saker som tillsammans med annat formar barnen till deras uppfattning om vad som är rätt och fel när det kommer till vad som är kvinnligt och manligt. Jag tycker själv att jag är så pass medveten om problemet och försöker förklara för mina barn varför tjejen i just det här spelet inte kan ha grå pyjamas. Men samtidigt är det säkert flera föräldrar som inte kommer att göra det och därför är jag kluven till att rekommendera den. Men visst, den är rolig och det mesta är bra, barnen gillar den. Men var medveten om dess brister!

 18. Felipe Madrid skriver:

  Håller med ovanstående kommentar. Bland de bättre apparna egentligen, men ett STORT minus för spelets censur av att få klä sig könsöverskridande. Detta lilla gör att appen inte helt och håller kan rekommenderas för användning på förskolor. Min treåring ville verkligen ta på något annat än klänning på mamman, men fick inte det. Viktigt att barnen får testa och utforska detta, tycker jag. Vore utmärkt om ni kunde ändra på detta i en liten uppdatering!

 19. Anonym skriver:

  Ojj, känner mig fånig nu eftersom ni alla skriver om att era 4-5-3-2 åriga barn älskar det. Jag är 12 och jag älskar den! Satt faktiskt och spelade den nyss tills jag kom på att jag ville läsa lite om den. Att ni har skrivit att den passar tills man är 6-10 år är fel. Både jag och min kompis som är 11 älskar den!

 20. Pappa Daniel skriver:

  Toca Life: City är en ny dockskåpsapp där man kan klä karaktärerna som man vill.

  https://www.pappasappar.se/toca-life-city/

  Jag kan även rekommendera följande appar där man också kan klä karaktärer som man vill:

  https://www.pappasappar.se/toca-tailor/
  https://www.pappasappar.se/toca-tailor-fairy-tales/
  https://www.pappasappar.se/yipy-costume-party/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *