I MyMemo kan man på ett enkelt sätt skapa egna memorykort där olika bilder eller texter formar ett par. Exempelvis kan en häst matcha ett föl. Det följer med flera kortlekar och man kan välja svårighetsnivå. Svenskt tal.

MyMemo är en memoryapp i vilken man kan skapa egna kortlekar genom att ta foton eller använda bilder från kamerarullen. Man kan också spela in ljud som hörs när man hittat ett par. Det följer med fyra färdiga memoryspel och man väljer om man vill spela med 6,8,12,16 eller 20 kort. Spelet går inte på tid och man har obegränsat med drag och dessa räknas inte. I menyn kan man växla mellan flera olika språk, bland annat svenska.

ANNONS:

MyMemo

Det som skiljer denna memoryapp från andra liknande appar är att man inte enbart kan skapa par av identiska bilder utan kan välja att kombinera två helt olika bilder eller bild och text. Detta gör det möjligt att använda appen i specifika pedagogiska syften eftersom man själv väljer vilka biler man vill kombinera. Det finns därmed stora möjligheter att göra memoryn som tränar exempelvis rimord, kategorier, prepositioner eller motsatser.

MyMemo

MyMemo

Jag har testat MyMemo tillsammans med min tre-, sju- och åttaåring som tyckte det var kul att kunna spela egentillverkade memoryn. Att själva få vara med att ta kort och spela in ljud till egna memoryn var en stor succe. Sju- och åttaåringen har roat sig med att göra jättesvåra memoryn genom att skapa par av kort som egentligen inte hör ihop. När ingen tyckte det var kul att spela dessa gick barnen över till en roligare variant med sammansatta ord. Av hund och ben bildades på så sätt paret ”hundben”.

MyMemo

Det är förhållandevis enkelt att skapa egna memoryn, även för barn, och de pedagogiska möjligheterna är stora tack vare att det går att skapa par av två olika bilder. Denna funktion är troligtvis något som kan uppskattas extra mycket av förskolan. Jag har dock inte haft möjlighet att testa MyMemo på min egen förskoleavdelning än.

MyMemo

Vi har några förbättringsförslag: För det första så tycker vi att det är lite synd att det inte går att göra mindre justeringar på korten i efterhand, utan att man vid redigering måste göra om respektive kort helt. Speciellt i varianten med två olika kort är det rätt tröttsamt att behöva göra om båda korten om man känner att endast det ena blivit fel.

Sen känns det lite oavslutat att det inte är någon form av belöning eller markering när man hittat alla par. Vi tycker att det hade varit roligare om appen visat en bild/ljud som man själv spelat in. Som vuxen hade jag också önskat möjligheten att kunna dela kortlekar med andra.

För att öka den pedagogiska nyttan och uppmuntra spelarna att själva tänka till hade jag önskat att det fanns ett spelläge som krävde att man aktivt fick markera om man ansåg att de vända korten hör ihop eller ej. Eftersom felaktiga kombinationer vänds tillbaka automatiskt och korten blir liggande och ljudet genast spelas upp när man hittat ett par så behöver och hinner kanske inte spelaren själv aktivt ta ställning till om exempelvis ”katt” och ”hatt” faktiskt rimmade.

Det hade även varit kul med ett flerspelarläge i vilket man kunde tävla om att hitta flest par mot en eller flera kompisar. Det hade då varit passande att kunna spela med fler än 20 kort.

Jag rekommenderar i första hand MyMemo till barn mellan 3 och 7 år. Om man anpassar innehållet och gör mer komplicerade parkombinationer kan dock MyMemo med fördel även användas av äldre barn. Tack vare att det är så lätt att skapa memoryn med både lika och olika parkort så blir betyget en stark trea.

Uppdaterat den 24 mars 2016
Numera finns det belöningar och man kan även ställa in så att korten inte vänds direkt. Via iTunes fildelning kan man flytta skapade kortlekar till en annan enhet. Det finns även lite andra småförbättringar. Totalt sett så tycker vi nu att appen är värd en fyra i betyg.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fem språk: engelska, franska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa MyMemo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Inger Melin skriver:

    Jag har nu gjort ett eget memory med 12 kort (6 par)
    När vi spelar det kommer samma bild upp 4 gånger och vissa bilder saknas helt.

  2. Inger Melin skriver:

    Nu har jag kommit på vad som var felet till ovanstående. Jag trodde jag skulle lägga in varje kort 2 gånger. Det kunde varit tydligare i instruktionen. Men nu fungerar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *