I denna bilderboksapp berättas om något som alla kan känna igen sig i – dagar då ingenting känns roligt och då man måste anstränga sig för att orka göra ens de vardagligaste saker.

”Nalle och klumpen” är en ny app från företaget Lingon Interactive med text och bild av Pär Fredriksson.

När Nalle vaknar på morgonen är det som en stor, hård klump i magen. Nalle har inte lust att göra nånting utan önskar bara att den tråkiga dagen snart var slut så att det blev läggdags igen. När Nalle väl går upp och försöker måla en teckning blir allt bara fel och fult. Men nästa dag är klumpen i magen borta, och Nalle ser att den fula teckningen inte var så dum egentligen.

Nalle och klumpen

ANNONS:

Nalle och klumpen

Det känns uppfriskande med en berättelse som handlar om att allt inte är roligt jämt. Ibland kan man ha väldigt tråkigt utan att riktigt veta varför men det är ok att känna så. De enkla men väldigt uttrycksfulla bilderna på Nalle gör att man dras in i berättelsen. De barn som vi testat appen med känner igen sig i Nalle och vill gärna höra sagan flera gånger.

Den svenska inläsningen är gjord av Ulla Gedda och den är tydlig, lugn och förmedlar fint stämningen i berättelsen. I bakgrunden hörs hela tiden svag musik.

Det här är en app som är väldigt enkelt uppbyggd och det finns inga möjligheter att göra några inställningar överhuvudtaget. Uppläsningen går inte att välja bort utan man måste stänga av ljudet om man vill läsa sagan högt själv. Jag saknar främst möjligheten att kunna välja om man vill ha med bakgrundsmusiken eller inte. Även om musiken är väldigt diskret så kan den upplevas som störande och göra att man har svårt att höra uppläsningen. Möjlighet till automatisk bläddring hade såklart också varit ett plus, även om det också finns fördelar med en app som innehåller så lite val som möjligt för de små barn som ska använda den.

Appen innehåller varken externa länkar, reklam eller in-app purchase.

”Nalle och klumpen” är en mycket fin liten saga i en enkel och lättanvänd app. Målgruppen är 3-5 år men den kan säkert läsas för yngre barn också. Med mer interaktivitet och möjlighet till anpassningar av ljud och bläddring hade betyget blivit högre. Nu landar det på en stark trea.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 8 mar 2017
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. My skriver:

    Både jag och mina barn, 3 och 5 år tycker om denna fina saga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *