I denna pedagogiska app kan man lära sig att sortera och kategorisera.

NalleMix 1 är en pedagogisk lek och lär-app som lämpar sig väl för förskolebarn. I appen får man lära sig att sortera och kategorisera saker. Detta bidrar till barnets förmåga att iaktta bilder, se detaljer samt att jämföra samt se likheter och olikheter.

ANNONS:

Appen består av två delar; sortering och kategorisering. Menyn är enkel och består av två björnar som håller upp varsitt plakat. I insällningarna, som är skyddat av ett barnlås, kan man välja svårighetsgrad. Man kan välja mellan Lätt, Mellan, Svår och Blandad.

I sorteringsdelen blir man uppmanad att ”Sortera sakerna!” av en tydlig svensk röst. Här får man ett antal saker som dras in i rätt lådor. Sakerna kommer från olika kategorier; bland annat blommor, fåglar, svampar, möbler, kläder, leksaker, frukter, grönsaker, hushållsföremål.

I nivå Lätt får man sex saker att sortera i två korgar. I nivå Mellan får man åtta saker att sortera i två korgar, och i nivå Svår får man sex saker att sortera i tre korgar. Sorteringen förenklas av att varje kort har en bild som visar vilken kategori den tillhör. När man sorterat alla saker får man beröm av nallebjörnen och nya korgar och saker dyker upp på skärmen.

I kategoriseringsdelen får man ett antal saker och blir uppmanad att ”Klicka på den som skall bort!”. Ordet ”klicka” kan kanske vara förvirrande eftersom begreppet inte riktigt hör hemma på en tryckskärm. Även i denna del finns bilder på saker från olika kategorier. En av sakerna som visas tillhör en annan kategori än de andra och det är den man skall trycka på. Den här delen är snäppet svårare än sorteringsdelen. Särskilt när sakerna är ganska lika varandra, som exempelvis när alla saker är frukter utom en som är grönsak.

I nivå Lätt skall man välja bort en sak av fyra. I nivå Mellan skall man välja bort en sak av sex. I nivå Svår är det en av åtta som skall bort. När man har hittat rätt sak får man en guldstjärna. Man kan totalt få fem guldstjärnor, sedan nollställs stjärnorna och man kan börja om från början igen.

Jag tycker att NalleMix 1 är en väldigt genomtänkt app. Det jag saknar är kanske någonting som gjort den lite roligare. Appen är annars både fin och tydlig i sitt gränssnitt. Den saknar dessutom reklam och annat som kan göra barn förvirrade.

Appen har musik i huvudmenyn, men den går att stänga av. Det svenska talet är bra och tydligt. Men tyvärr är det väldigt lite tal. Enligt utvecklaren ökar denna app barnets ordförråd, korttidsminne samt visuella uppmärksamhet. Just ordförråd är jag osäker på, med tanke på att man inte får höra vad de olika sakerna heter.

Jag tror att appen passar för barn från två till fyra år. Kanske även äldre barn än så.

Mitt betyg är 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande nio språk: danska, engelska, italienska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 1 dec 2019
  •   12 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 2 okt 2019
  •   30 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 21 nov 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa NalleMix 1 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. inga-lill thiger-taavo skriver:

    En mycket bra och pedagogisk app, passar utmärkt på särskolan.Eleverna tycker om att använda den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *