I den här appen kan man sätta stickers i olika färdiga miljöer.

NalleMix 2 går ut på att sätta ut bilder på föremål och nallar i olika färdiga miljöer. Det finns en huvudmeny där man kan välja vilken miljö man vill leka med. Ett hus, ett kök, en väg och ett rum.

ANNONS:

I varje miljö finns många föremål och nallar som man kan placera ut. Man placerar ut föremål genom att dra ut det på skärmen. Det går inte att göra föremålen större eller mindre. När man placerat ut ett föremål dyker ett nytt upp inom samma kategori som den man drog ut. Det går även att trycka på föremålen flera gånger för att få fram fler föremål.

Nallarna gör olika aktiviteter; steker köttbullar, stickar, vattnar blommor, murar, borrar, sopar, äter och dricker mm. En del av föremålen är animerade, som exempelvis TVn. Nallarna animeras när man flyttar på dem.

När man valt en färdig miljö/bakgrundsbild så säger en svensk tydlig röst ”Bygg din bild!”. Förutom detta innehåller inte appen något tal. Men det finns en liten radio högst uppe i högra hörnet. Trycker man där så startar musik. Den går även att stänga av.

Trycker man på den röda bollen i övre vänstra hörnet så återvänder man till huvudmenyn. Det går även att ta ett fotografi av det man skapat för att få bilden att hamna i bildalbumet.

Tack vare NalleMix 2 kan barn lära sig att iaktta färger, storlekar, riktningar, positioner och lär sig begrepp som framför – bakom, över – under. Detta enligt utvecklaren. I praktiken kräver detta dock att det sitter en vuxen bredvid för att berätta om dessa saker.

Precis som i NalleMix 1 innehåller denna app ingen reklam, in-app purchase eller information som kan vara förvirrande för barn. Jag upplever appen som lättanvänd. Inställningarna är dessutom skyddade bakom ett barnlås.

Appen passar för barn mellan 2 – 4 år.

Även om jag gillar idén med NalleMix 2 så är appen inte av lika bra och genomarbetad som Buildo Rescue. Jag gillar att NalleMix 2 har svenskt tal, men det hade varit snäppet bättre om man fick höra vad de olika sakerna heter och hur de låter.

Betyget på NalleMix 2 blir därför 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 10 språk: danska, engelska, finska, italienska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 1 dec 2019
  •   12 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 2 okt 2019
  •   30 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 21 nov 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa NalleMix 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Christine Löthman skriver:

    Jag jobbar gärna med Nallemix 2 med barnen på min förskola. Den är superbar om man vill prata prepositioner. Placera tårtan under bordet, stolen på bordet osv. Samtidigt finns möjlighet att benämna olika föremål, prata om vad man kan hitta i olika miljöer. Hur ser det ut hemma hs dig? Eller hur skulle du vilja att det såg ut. Appen lockar fram den kreativa sidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *