I Nallemix 3 skapar man nallefamiljer som man klär på och placerar i olika miljöer. En enkel app för de yngsta barnen.

Bakom Nallemix står det svenska företaget Leripa/Lära Mera. I samma serie finns också NalleMix 1 och NalleMix 2 som vi tidigare recenserat.

ANNONS:

NalleMix 3

Det här är en enkel app för de yngsta barnen där man väljer ut nallar så att det blir en liten familj. Nallarna finns i olika kön och storlekar, men man kan maximalt ha fem nallar i familjen. Nallarna klär man sedan ut i olika kläder som man också kan byta ut hur många gånger som helst. Därefter placerar man ut nallarna i olika miljöer; på stranden, i sovrummet, på kalas, på skolgården eller i ett snölandskap. Man kan även lägga in egna fotografier och använda som bakgrund. Appen påminner lite om en dockskåpsapp, men nallarna kan inte interagera med de saker som finns i respektive miljö eftersom dessa är helt statiska. Detta hindrar givetvis inte att man ändå hittar på små historier om nallarna och deras liv.

NalleMix 3

I miljöerna kan man även placera ut prat- och tankebubblor där man kan skriva in valfri text. Om man vill kan man ta ett fotografi av de nallar man klätt ut i den miljö man valt. Tanken är att dessa bilder skall kunna skrivas ut på skrivare för att användas som vykort.

NalleMix 3

Appen innehåller inget tal. Man kan via en radio byta musik eller välja att stänga av. NalleMix 3 är fri från in-app purchase. Via ett barnlås kan man komma till reklam för företagets egna appar. Det finns ingen tredjepartsreklam.

Nallemix 3 är en lugn och mysig app för yngre barn. Min 2-åring tycker att den är underhållande och klarar lätt att använda den utan hjälp av en vuxen. För äldre barn (från fyra år och uppåt) kan den upplevas som för enkel och det saknas då att man kan göra något med nallarna. Om det fanns fler alternativ exempelvis att nallarna kunde interagera i de olika miljöerna hade livslängden blivit längre. Det hade också varit bra med fler miljöer och fler klädesplagg. För ett högre värde av den pedagogiska nyttan i appen krävs det att en vuxen sitter med så att man tillsammans kan prata om de olika miljöerna och exempelvis vilka kläder som är lämpliga i respektive miljö. Möjligheten att använda sig av pratbubblor till nallarna känns något tveksam då den målgrupp som verkar gilla appen mest inte är läs- eller skrivkunniga.

Jag rekommenderar NalleMix för barn 2-3 år. Mitt betyg är 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 1 dec 2019
  •   12 kr 29 nov 2019
  •   25 kr 3 okt 2019
  •   20 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 21 nov 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa NalleMix 3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *