Nampa Forest är en färgglad app med enkla och roliga utmaningar för de yngsta. Appen innehåller fem anpassningsbara minispel som alla avslutas med att karaktärerna dansar till discomusik.

Nampa Forest är den första appen från det svenska företaget Nampa Design. I fem minispel får man följa med några smålustiga figurer och utföra enklare uppdrag.

ANNONS:

I det första spelet gäller det att hitta och trycka på figurer som har gömt sig i en blomsteräng. Dröjer det innan man lyckas hitta figurerna får man hjälp genom att figuren kommer fram lite bland blommorna. Det går även att välja hastighet på hur snabbt figurerna ska komma fram och gömma sig. Det andra spelet går ut på att smälla ballonger genom att sticka dem med ett bi. Även här går det att ställa in en valfri hastighet på hur snabbt ballongerna ska flyga upp.

I det tredje spelet trycker man på en trampolin så att figurerna gör simhopp. Det fjärde spelet går ut på att hitta par bland 12 olika fiskar. De sex paren är olika till sort och färg. Även här får man hjälp efter en stund genom att ett av de rätta paren blinkar. I det sista spelet får spelaren klä på de fem figurerna. Alla kläder är lite småtokiga och här finns inga rätt eller fel utan spelaren får välja helt efter eget tycke.

Som belöning avslutas alltid minispelen med att en discokula kommer fram och figurerna dansar en medryckande discodans.

Nampa Forest vänder sig främst till barn i åldern 2-3 år och den uppmuntarar barn till att försöka upprepade gånger utan att få känslan att misslyckas. Det är på så sätt en bra nybörjarapp med roliga utmaningar. Bakgrunden är enkelt illustrerad, färgstark och känns även den anpassad för de yngsta. Det finns varken text eller tal, men bakgrundsmusik som man kan justera via en barnlåst föräldrasida.

Mina egna barn tillhör inte riktigt målgruppen för denna app. Ettåringen är snäppet för ung men vi har ändå suttit tillsammans och haft en trevlig stund. Discodansen roade även i denna ålder. Bland redaktionsbarnen är det framförallt en 2,5 åring som återkommit till appen några gånger. Minispelet där man klär på de olika figurerna och sen se när de dansar har varit populärt. Även spelet med trampolinen har roat.

Jag tycker att Nampa Forest är en genomtänkt app både till utseende och innehåll. Den är underhållande, lite nytänkande och fri från stereotypa könsroller. Som förbättringsförslag hade jag gärna sett mer variation i innehållet. Gärna ännu fler minispel i samma stil.

Nampa Forest får betyget 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *