I åtta olika minispel får man följa med på semester och klara olika utmaningar. Spelen går exempelvis ut på att åka vattenrutschkana, baka sandslott och åka bananbåt. För att komma till sitt resmål åker man tåg, flygplan eller buss.

I Nampa Holiday får vi återse de lustiga figurerna från Nampa Tivoli och Nampa Forest. Nu skall de åka på semester. Skaparen av appen är det svenska företaget Nampa Design.

ANNONS:

Först måste figurerna ta sig till sitt resmål till semestern. Man får välja mellan flygplan, buss och tåg. Väljs flygplanet gäller det att styra det i luften genom att dra med fingret på plattformens skärm. Det går att anpassa flygplanets hastighet och under färden gäller det att köra in och ut i olika moln. Väljer man bussen ska den först dekoreras och sedan är uppgiften att köra och plocka upp figurerna och deras bagage under vägen. Sista färdmedlet är tåg och då kör man genom att välja olika vägar på spåret och mot slutet nå fram till stranden.

Nampa Holiday

Nampa Holiday

Väl framme vid semesterplatsen är det fem ytterligare minispel att välja på. Genom en enkel och tydlig meny väljs utmaningen. Det finns även möjlighet att gå tillbaka till de olika färdmedlen och börja om från början. Som i tidigare appar är minispelen fria från tidspress och avslutas med den medryckande discodansen.

Nampa Holiday

Första utmaningen går ut på att smörja in figurerna med solkräm, välja huvudbonad, badkläder och badleksak. Andra utmaningen är att flyta runt i vattnet och fånga badbollar. Där dyker även en val upp om figuren ligger för still i vattnet en längre stund. Att åka bananbåt är den tredje utmaningen. Där gäller det att träffa flaggor och hoppa på gupp. Fjärde utmaningen är att baka sandslott och sedan dekorera dem. Den sista och femte utmaningen består av en vattenrutschkana. Där får spelaren hjälpa figuren upp genom att åka hiss och sedan släppa ner den i ett rör.

Nampa Holiday

Nampa Holiday

I en del av utmaningarna finns det ett val av hastighet och en mätare som visar hur stor del av utmaningen det är kvar innan den tar slut. Efteråt blir det alltid en discodans som belöning. Om spelaren tvekar eller inte trycker på plattformen kommer en blinkande markör upp och visar som vägledning var spelaren skall trycka eller dra med fingret.

Nampa Holiday är fri från tidspress och det är en rolig och enkel app för de yngre barnen att börja med. Den bjuder på många roliga och smålustiga moment och gör att den känns genomarbetad. Vi har prövat Nampa Holiday tillsammans med en 2- och 6-åring och den har blivit uppskattad av båda. Barnen har tidigare spelat Nampa Designs appar och uppskattar de lustiga figurerna. Vi tycker att denna app har längre hållbarhet än tidigare appar. En del utav utmaningarna är i lagom nivå för 2-åringen, att smörja in figurerna med solkräm och köra flygplanet är uppskattat och hen kämpar på bra med att få ihop de andra utmaningarna. För det äldre barnet var appen mest ett tidsfördriv utan större utmaning, men hen spelade gärna igenom den och prövade transportmedlen flera gånger. Att köra, stanna och plocka upp figurerna och deras bagage var det som gav mest utmaning. Det blev även mycket skratt åt figurerna och de lite småtokiga utmaningarna.

Vi hade önskat att det fanns fler utmaningar att välja mellan och att det även där gick att ändra svårighetsnivå. En fundering som barnen kom med, var att figurerna aldrig behövde åka hem från semestern, utan att det bara gick att köra dem till resmålet.

Bakom ett barnlås finns det en sida med spelinstruktioner, ljudval och länkar till sociala medier. Nampa Holiday är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. Den passar bäst för barn i åldern 3-4 år.
Betyg: stark trea av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *