I sex minispel får man klara olika utmaningar och sedan dansa discodans med lustiga figurer. Spelen handlar exempelvis om att färglägga och dekorera tågvagnar, servera glass eller popcorn till figurerna samt att pricka bollar på figurer som då ramlar ner i tunnor med vatten.

I Nampa Tivoli får spelaren återigen träffa de lustiga figurerna från Nampa Forest. Denna gång befinner sig figurerna i en tivolimiljö. I sex minispel får man utan tidspress klara olika utmaningar för att sedan dansa discodans. Skaparen av appen är det svenska företaget Nampa Design.

ANNONS:

Nampa Tivoli

I det första spelet får man färglägga och dekorera tågvagnar. Därefter väljs en passagerare och en ljudeffekt. För att få se en discodans gäller det sedan att skicka iväg alla passagerarna i en bergochdalbana.

Nampa Tivoli

Det andra spelet handlar om att servera glass eller popcorn till de lustiga figurerna. Det gäller att fylla glasstrutar och popcornlådor så att alla blir nöjda.

Nampa Tivoli

I det tredje spelet gäller det att träffa ballonger med de flygande figurerna. Men först får spelaren sikta och skjuta iväg figurerna med en kanon.

Fjärde spelet går ut på att skjuta iväg bollar och träffa figurerna som sitter på varsin planka. Lyckas spelaren träffa, ramlar figuren ner i en tunna med vatten. I detta minispel går det även att välja hastighet på bollarna genom ett enkelt val på skärmen.

I det femte spelet får spelaren välja varsin lustig spegel till figurerna, då antar de olika kroppsformer och utseende.

Det sista spelet består utav ett parishjul. Spelaren får snurra hjulet så alla de lustiga figurerna får åka med och ett stort fyrverkeri avslutar spelet.

Nampa Tivoli

Som i tidigare app avslutas alltid spelen med att en discokula kommer fram och figurerna dansar en medryckande discodans som belöning för klarat spel. Nampa Tivoli vänder sig till de yngre barnen och den uppmuntrar till att försöka upprepande gånger utan att man får känsla av att misslyckas. Har man tidigare spelat Nampa Forest känner man igen menyn, figurerna och hur appen fungerar. Den är färgstark, enkel och saknar både text och tal. Det finns visuella instruktioner i form av blinkande punkter, för barn som är osäkera på vad som skall göras.

Jag har spelat Nampa Tivoli med min 1,5- och 5-åring. Femåringen kände direkt igen de lustiga figurerna från den tidigare appen och tycker fortfarande att discodansen är rolig, även om hen inte riktigt tillhör den direkta målgruppen. Särskilt uppskattat var momentet med att dekorera tågvagnar och servera glass. När tågvagnarna ska dekoreras saknar vi möjlighet att kunna gå tillbaka och göra om sin vagn. Min 1,5-åring är lite för ung för att klara spelen på egen hand men gav uppskattande applåder när figurerna dansar disco. Vi hade dock gärna sett fler minispel i olika svårighetsnivåer. Sammantaget är detta är en bra nybörjarapp som nog framförallt passar barn i åldern 2-3 år bäst. Nampa Tivoli fri från stereotypa könsroller och det går att göra val helt efter eget tycke.

Bakom ett barnlås finns spelinstruktioner, ljudval och länkar till sociala medier. Nampa Tivoli är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. Appen får en 3:a i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *