”Nordpolen – djuräventyr för barn” är en charmig app som innehåller tre interaktiva scener från Nordpolen. Det finns två olika lägen – utforskarläge och faktaläge.I denna interaktiva faktabok får man utforska tre naturmiljöer på Nordpolen: Arktisk, isberg och evig is. Appen är i samma stil som de tidigare recenserade Hav och Afrika. På Arktisk får man träffa myskoxar, fjällripor, en ren, en fjällräv med flera. På isberget finns valrossar, späckhuggare och sälar. I scenen som kallas evig is hittar man isbjörnar och hoppande grönlandssälar. Totalt finns mer än 40 arktiska djur. Scenerna är fina och ljudeffekterna är roliga och varierande. När man pekar på de olika djuren händer något. Peka på polarharen och den hoppar iväg och skrämmer fjällriporna, snöfåren stångas, sälarna tar sig ner i vattnet och späckhuggaren gör en bakåtvolt.

Nordpolen

Nordpolen

ANNONS:

Man kan när som helst växla till faktaläget. När man pekar på ett djur när faktaläget är aktiverat så berättar djuret lite kort om sig själv på svenska. Isbjörnen och sälarna berättar hur de håller värmen, späckhuggaren berättar att den kan bli nio meter lång, fjällugglan berättar om sin favoritmat och fjällräven berättar att den kan överleva temperaturer upp till 70 minusgrader. Alla djur har sin egna personliga röst och dialekt. Man får även veta fakta om de olika miljöerna.

Nordpolen

Man växlar mellan de olika lägena genom att trycka på en symbol med en pratande människa, och man kan även växla över till en av de andra scenerna, utan att först behöva återgå till huvudsidan. Från huvudsidan når man en sida där man kan välja språk – det finns många språk att välja mellan. Det finns också en sida med reklam för utvecklarnas övriga barnappar, men länkarna är försedda med barnlås, så det finns ingen risk att barnet av misstag kommer in i App Store. Appen är fri från tredjepartsreklam och ytterligare köp.

Nordpolen

Jag har testat appen tillsammans mina två yngsta barn som är 3 respektive 6 år. 6-åringen har en faktatörstande period och det är inte svårt att förstå att denna app gillas. 3-åringen fängslas inte av faktadelarna på samma sätt, men sitter ändå långa stunder med den interaktiva delen och utforskar miljöerna. Appens två olika lägen gör att den passar för både yngre och lite äldre barn. Redaktionens bedömning är att appen passar allra bäst för barn mellan 3 och 6 år.

Nordpolen är en charmig och underhållande app med humoristiska inslag. Vi ger den en stark trea i betyg.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Nordpolen för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *