I Odd Bot Out ska man hjälpa roboten Odd att fly från robotfabriken genom att hitta logiska och småkluriga lösningar för att nå nödutgången på varje bana. Med hjälp av byggbitar, strömsladdar, hjul och avtryckare kan man på kreativa sätt ta sig förbi även de svåraste hinder.

Den lille roboten Odd är lite för kort för att bli godkänd i robotfabriken och blir skickad till återvinningen. Odd vill naturligtvis inte bli återvunnen och det är spelarens uppgift att hjälpa Odd att ta sig ut ifrån fabriken. För att klara detta måste han ta sig igenom 100 olika banor med olika hinder, som övervinns genom att han använder och kombinerar olika föremål på passande sätt.

ANNONS:

Odd Bot Out

På första banan får man visuell beskrivning av hur man ska göra i form av pilar som visar att ett färgat block kan flyttas och en sladd kan kopplas ihop mellan avtryckare och en öppningsbar port. På kommande banor är det sedan dessa två saker man behöver känna till. Vissa föremål kan flyttas och byggas ihop och sladdar kan på olika sätt kopplas ihop med avtryckare så att portar kan öppnas, hjul rulla och raketmotorer startas.

Till sin hjälp har Odd ibland andra robotar och robotdjur som han exempelvis kan kliva upp på för att ta sig över hinder. Nya föremål och funktioner introduceras oftast i form av att enbart den nya saken finns med på banan och det blir på så sätt ofta väldigt självklart hur man kan använda dem.

Odd Bot Out

Många banor går ut på att man ska använda olika slags byggbitar för att konstruera trappor och ramper för att ta sig upp på och över olika hinder. De flesta föremålen, inklusive Odd själv är ”magnetiska” och går att sätta ihop med varandra när man exempelvis vill bygga broar eller fordon av byggbitar med hjul.

Odd Bot Out

Det finns två sorters avtryckare som styr olika mekaniska funktioner. Den ena aktiveras när spelaren själv trycker på den medan användadet av den andra kräver mer planering då den aktiveras av att ett föremål eller Odd själv trycker på den.

Som en liten hjälp finns ibland gråa tunna linjer som visar i vilken riktning Rob ska ta sig eller hur föremål ska placeras. Min åttaåring uppfattade dock att detta var hjälplinjer som kunde underlätta lösningen först efter att jag hade påtalat detta.

Det finns ingen tidspress och man kan försöka obegränsat antal gånger på varje bana. När man har klarat en bana så låses nästa upp. Det går att spela om tidigare klarade banor men det finns ingen möjlighet att hoppa över en bana som man tycker är för svår. Svårighetsnivån på banorna är dock ganska jämn och efter lite testande i kombination med lite logiskt tänkande är det inte så svårt att klara av dem. Det finns dock några banor som är extra kluriga och som kan kräva lite hjälp av en vuxen för de lite yngre barnen.

Jag har testat Odd Bot Out med mina äldsta barn på 6, 8 och 10 år. Sexåringen tyckte det var kul en stund men hade inte riktigt tålamod att själv försöka flera gånger eller gå tillbaka och plocka upp missade föremål och ville helst att jag skulle tala om precis vad som skulle göras och tröttnade därmed helt efter de första 20 banorna. Tioåringen och andra äldre barn i redaktionen har med stort nöje tagit sig igenom alla banorna på egen hand. Min åttaåring har snart kommit lika långt men har bett om tips vid ett par tillfällen.

Odd Bot Out är föredömligt barnvänlig då det varken finns externa länkar, tredjepartsreklam eller in app purchase. Det bästa med Odd Bot Out är dock att det finns så många banor och många olika slags småkluriga och logiska lösningar för att klara av dem. De roligaste banorna i vårt tycke är dem där man fått använda tryckknapparna för att hitta mekaniska lösningar för att ta sig förbi hindrena.

Ett stort önskemål är att det hade varit fler längre och till synes mer välarbetade banor där man behöver ta sig förbi flera olika hinder med samma eller olika hjälpmedel. Även om det är kul att klara en bana snabbt så är det samtidigt lite av en besvikelse när man ofta tar sig fram till nödutgången redan efter ett enda hinder.

Jag rekommenderar Odd Bot Out till barn från åtta år men även yngre barn kan ha stor behållning av appen tillsammans med en vuxen. Alternativt kan man vara flera barn som löser uppgifterna tillsammans. Betyget blir en fyra.

Android? Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Odd Bot Out för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *