På cirkus är en app för de yngsta som innehåller tre interaktiva scener i cirkusmiljö att utforska. De handritade scenerna är färgglada och detaljerade och ljudeffekterna är roliga och varierande.

Om ditt barn tycker om apparna Små brandsoldater och Lilla staden kommer säkerligen även På cirkus att gå hem. Konceptet och upplägget är likadant. Det finns tre olika scener att välja på – utanför cirkustältet, på cirkusmanegen med uppträdande djur och på cirkusmanegen med uppträdande akrobater. Vid första anblicken ser varje scen ut som en statisk, detaljerad bild, men när man pekar på föremålen, djuren och människorna upptäcker man att det döljer sig en mängd händelser i bilden.

ANNONS:

På Cirkus

I scenen ”Cirkusområdet” träffar man både djur, clowner och besökare. När man pekar på dem så händer något, exempelvis ger clownen en ballong till en pojke, en get hoppar genom en ring och en apa äter en banan. Inne i cirkustältet i scenen ”Vilda djur” träffar man en mängd djur som gör konster och i scenen ”Modiga artister” finns akrobater, lindansare, en orkester och mycket mer.

På Cirkus

På Cirkus

Från alla tre scenerna kan man välja att klicka upp en sida som kallas ”Vad händer?”. Här är alla händelser uppradade som bilder, och trycker man på dem så kommer man tillbaka till scenen och denna händelse aktiveras. Denna funktion gör att man enkelt kan kolla att man inte missat något spännande.

Från förstasidan når man en sida med några enkla inställningsmöjligheter (exempelvis funktion för att stänga av bakgrundsmusik eller ljud). Här finns också externa länkar till bland annat App Store, Facebook och Twitter, men dessa är försedda med barnlås. Appen är fri från reklam och in-app purchase. Appen innehåller inte något tal.

Jag har testat appen tillsammans med min dotter som är 1,5 år. Hon är väldigt förtjust och sitter riktigt länge med den. Från början tryckte hon slumpartat på skärmen men det dröjde inte länge innan hon förstod att hon aktivt kunde påverka vad som händer. Min fyraåringe son tycker också om appen och har återkommit till den vid flera tillfällen. Han tröttnar dock ganska fort, då appen inte bjuder på några utmaningar och heller inga händelsekedjor.


Jag tycker att På cirkus är en charmig och underhållande app för barn i åldern 1-3 år. Appen får en fyra i betyg.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.