Panda Mix består av fyra olika pysselaktiviter och har svenskt tal. Det går bland annat ut på att para ihop saker, pussla och att upptäcka vad som skiljer bilder åt.

Appen är utvecklad av LäraMera, som bland annat ligger bakom NalleMix 1 som vänder sig till ungefär samma målgrupp, men har andra typer av aktiviteter.

ANNONS:

panda-mix-meny

I Panda Mix finns fyra olika pyssel som tränar begrepp och bokstäver, ord och rumsuppfattning och detaljer. Det finns även pussel. Alla aktiviteter finns i tre svårighetsnivåer som barnet själv kan välja mellan.

De olika delarna i appen har följande upplägg:

Vilka hör ihop: Matcha ihop två bilder med varandra. I lättaste nivån är det siluettbilder som matchas med färgbilder. I nästa nivå matchar man istället två saker som hör ihop. Och i den sista nivån matchar man versaler med gemener. Man får också höra vad den sak man matchar heter på svenska. I det fall man matchar bokstäver så får man höra bokstavens namn, inte dess ljud.

panda-mix-vilka-hor-ihop

Vilka passar ihop: Här är bilderna delade i två delar. Det gäller att dra ihop två halva bilder så att de bildar sin rätta bild. Lättaste nivån har endast två bilder. Den svåraste nivån har 4 bilder. Även här får man höra vad de saker man matchar ihop heter på svenska.

panda-mix-vilka-passar-ihop

Bildpussel: Ett vanligt pussel bestående av 4, 8 eller 12 pusselbitar. Någon möjlighet att se den färdiga bilden ges ej. Däremot får man ett plingande ljud när man satt rätt pusselbit på rätt plats.

panda-mix-pussel

Gör bilderna lika: Två likadana bilder visas. Men den ena bilden saknar föremål. Dessa föremål finns under bilderna och det gäller att placera dem på rätt plats. Svårighetsnivån bestämmer här hur många föremål som saknas i bilden.

panda-mix-gor-bilderna-lika

Mina äldsta barn, som snart fyller fyra respektive sex år, har testat denna app och gillar upplägget. Min äldsta hade väldigt lätt att lösa alla aktiviteter, även på den svåraste nivån. Det enda undantaget var pusslet där hon kämpade hårt med den svåraste nivån utan att lyckas helt. Efter att ha spelat igenom och klarat allt (utom svåraste pusslen) ville hon byta till en annan app. Men det är möjligt att hon återkommer för hon tyckte det var roligt att vara duktig. Appen var mer passande för min treåring. Även han hade problem med pusslena, men på enklaste nivån gick det bra. De övriga spelen klarade även han av på alla svårighetsnivåer, men då behövdes en del funderande och testande. Han har fortfarande inte spelat igenom allt, så jag är säker på att han kommer att använda appen igen självmant.

Jag upplever appen som lättanvänd. Barnen behövde inga instruktioner utan kom igång snabbt själva. Det finns svenskt tal i en del av aktiviteterna. Men även svenskt tal som ger vissa instruktioner såsom ”Pussel! Peka på de bitar som skall byta plats!”. Man kan byta till flera andra språk, bland annat norska, danska, finska och engelska. Appen har bakgrundsmusik som går att stänga av. Alla inställningar i appen kan nås av barnen själva. Detta upplever jag som både positivt och negativt. Positivt är att äldre barn kan bestämma själva. Men det är samtidigt en stor risk att yngre barn som inte förstår inställningarna råkar byta svårighetsnivå eller språk av misstag. Därför hade jag hellre sett att inställningarna låg skyddade bakom ett barnlås.

Som förbättringsförslag önskar jag att svårighetsnivåerna skulle skilja sig åt mer. Idag är det ganska lätt oavsett vilken nivå man väljer. Till och med att matcha versaler med gemener är väldigt lätt eftersom bokstäverna är färgkodade. Man kan alltså lätt se vilka bokstäver som hör ihop. Den svåraste delen är helt klart pusslet. Där hade jag önskat att det fanns någon ytterligare vägledning, för att få en jämnare svårighetsnivå. Min dotter, som spelade igenom hela appen snabbt, upplevde också att samma pyssel återkom flera gånger. Detta är ett tecken på att innehållet i appen inte är tillräckligt stort, i alla fall inte för äldre barn.

Appen är fri från reklam och in-app purchase. Det finns externa länkar men dessa ligger i på en särskild sida som är skyddad av ett barnlås.

Jag rekommenderar appen till barn mellan två och fyra år. Betyget blir tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 10 språk: danska, engelska, finska, italienska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Panda Mix för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Har använt Panda mix på barn som är 3,5 år.
  Barnet föredrog tre av fyra delar. Pusseldelen har aldrig varit aktuell. Barnet går in och tittar.

  Det som jag tyckte var positivt var att spelet har svenskt tal. Men att spelet går att spela utan ljud. Det är tydligt så att både barn och vuxna kan förstå utan ljud. Alltså ett perfekt spel i kollektivtrafiken.

  Den delen av spelet som vi tyckte var roligast var som är olika mellan de olika bilderna. Det var lite klurigt att hitta den saknade delen och placera den på rätt ställe.

  Det som jag gillar med Panda mix är att den inbjuder både till egen underhållning för barnet samtidigt som barnet kan inbjuda den vuxna på sina villkor.

  Så om du funderar på att köpa en app med både introduktion till bokstäver ( gemener och versaler ) samt öga hand motorik. Då är Panda mix något för dig.

 2. annelie weijmer skriver:

  Jag har använt pandamix med 2-4 åringar. Barnen uppskattade den och bad att få spela mer.
  Själv uppskattar jag att det är flera olika moment och olika svårighetsgrad då det utmanar barnens sinnen på olika sätt.

 3. Rebecca Ryytty skriver:

  Testat appen på min 4-åriga son som tyvärr inte alls fastnat för den. Eftersom vi är apptestare har jag fått be honom spela spelet för att se hur han använder det. Det jag ser är att där man ska matcha bilder med varandra, vilka passar ihop och gör bilderna lika är alldeles för lätta för honom även på den svåraste nivån. I de delarna får han ingen utmaning. Även delen med att matcha bokstäver klarade han utan vuxen hjälp då han själv insåg att de var färgmatchade. Delen med pussel på de svårare nivåerna var däremot en utmaning. Han har pga sin språkstörning svårt att reagera på ljud så han förstår inte när en bit passar, så där ger han upp om han inte får stöd av en vuxen. En förbättring vore om en bit som sitter rätt inte går att flytta igen. Sparar appen till lillasyster som nog kommer vara i en mer passande målgrupp om ett år när hon fyller 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.