Pango Hide and seek är ett spel där man i 16 varierande animerade och interaktiva miljöer får leta efter figuren Pango.

Pango Hide and seek är ett spel från företaget Studio Pango som tidigare skapat Pango Playground. I den nya appen har Pango, ett hjärta, en treklöver och en nyckel, gömt sig i 16 fint illustrerade miljöer. Här gäller det inte bara att vara uppmärksam, utan man måste lyfta på stenar, titta bakom fönster, klippa gräs m.m. för att hitta de olika gömda sakerna. Varje miljö är unik och animerad. De saker man letar efter gömmer sig på nya ställen varje gång man spelar.

ANNONS:

Pango Hide and seek

Pango Hide and seek

Målet med spelet är att hitta alla, eller nästan alla gömda, saker på varje nivå för att på så sätt låsa upp den 16:e nivån. Övriga nivåer är upplåsta från start och man kan således hoppa fritt mellan dem.

Pango Hide and seek

I Pango Hide and seek tar varje bana slut när man hittat Pango. Vill man hitta de övriga sakerna måste man därför göra det innan man hittar/trycker på Pango. Det naturliga blir därför att man spelar igenom banorna en gång. Och sedan, när man upptäcker att sista banan fortfarande är låst, spelar igenom banorna ännu en gång och då undviker att hitta Pango först. Detta blir en extra utmaning och ger appen längre livslängd.

Både min 4- och 6-åring har spelat Pango Hide and seek, var och en för sig, och gillar det mycket. Att hitta alla gömda saker är inte helt lätt och utmaningen blev därför större för 4-åringen. 6-åringen lyckades efter en del kämpande hitta nästan alla saker och blev lycklig över att kunna låsa upp den sista banan som dessutom bjöd på två extra gömda föremål. En ytterligare 4-åring har också testat appen och ger tummen upp.

Jag upplever att Pango Hide and seek har någonting extra som skiljer den från liknande appar. Man kan komma en bit genom att bara trycka överallt på skärmen, men det räcker inte hela vägen, särskilt eftersom man då lätt kan råka trycka på Pango av misstag. Pango Hide and seek har inget stressmoment utan man spelar och letar i valfri takt.

Nackdelen med appen är att det bara finns 16 banor, och när man väl klarat att låsa upp den sista banan så är sannolikheten låg att man väljer att spela om från början igen. Men för den som är intresserad av några timmars klurigt tidsfördriv är Pango Hide and seek ett bra val. Särskilt om man gillar spel som går ut på att vara uppmärksam och upptäcka.

Pango Hide and seek är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns extern länk till App Store från förstasidan av appen, men den skyddas av ett väldigt bra barnlås. Via förstasidan kan man även nå inställningarna och där återställa alla nivåer. Tyvärr saknas barnlås här.

Jag rekommenderar Pango Hide and seek till barn mellan 4 och 6 år. Betyg: fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  •   35 kr 15 mar 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pango Hide and seek för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *