Pango Playground är en lekfull app för yngre barn. Det är små fina interaktiva miljöer att leka med, där det händer saker när man trycker och där det går att placera ut olika djur så att de åker med tåg, bilar och annat.

När man startar appen får man välja mellan fyra olika pilar, numrerade från 1 till 4. Pilarna leder till lekmiljöer med olika tema. Ettan är en tågbana med korsande väg samt lekplats (gungor, karusell och rutschkana). Tvåan är en tågbana vid vattnet med båt, solmadrasser och en skattkista som man kan fylla med framgrävda guldmynt. Här finns även fyrtorn och ett flygplan. Trean är en tågbana med växel, vägkorsning, rymdraket, hiss och fyrverkerier. Här finns även möjlighet att byta mellan dag och natt genom att välja sol eller måne. Fyran är en tågbana med fabrik (som sätts igång genom att sätta kugghjul på rätt plats), regnmoln, grönsaker och väderkvarn.

ANNONS:

Pango Playground

Det som är väldigt trevligt med appen är att det går att leka fritt med de olika djuren. Exempelvis kan de åka med i tågen eller bilarna, lägga sig och sola på solmadrasserna, äta upp grönsakerna eller åka rutschkana, gunga eller karusell. Tågen och bilarna startar man genom att trycka på dem. Från början ser man inte alla föremål, utan det är klossar utlagda som förvandlas till olika saker när man trycker på dem. Detta känns som ett bra upplägg, eftersom det är roligt för små barn att trycka och upptäcka nya saker.

Pango Playground

Min tvååring har suttit en hel del med denna app, den har blivit en av hennes favoriter. Hon flyttar runt de olika djuren och testar olika positioner. Ibland kommer även femåringen och ”hjälper till” att flytta runt djuren, till tvååringens förtret. Hon har nämligen väldigt bestämd uppfattning om var djuren vill vara. Femåringen känns dock lite för stor för att ha riktig behållning av den på egen hand, han undrar hur man gör för att ”lyckas på en bana” (vilket inte går, utan det är fri lek som gäller). Jag tror att den passar allra bäst för två- och treåringar, men även ettåringar bör kunna ha behållning av den även om de troligen inte använder alla funktioner.

Även om appen inte är kreativ som i att man skapar något så tycker jag ändå att den stimulerar till fantasi och fri lek. Dessutom utvecklas finmotoriken då det är ganska små platser att placera djuren i, och dessutom ibland i fordon i rörelse.

Det finns inga köp inuti appen eller extern reklam. Däremot finns, om man trycker på ett litet frågetecken på förstasidan, en informationssida med länkar till Facebook, utvecklarens övriga appar samt utvecklarens hemsida. Dessa länkar är tyvärr inte skyddade med barnlås, vilket jag tycker att de borde vara. I övrigt går det inte att ”trycka fel” i appen, utan den känns väldigt barnvänlig. Den enda inställning som går att göra är att stänga av bakgrundsmusiken (som dock inte är speciellt irriterande utan ganska lugn och trevlig). Appen finns både till iOS (universalapp för iPhone och iPad) och till Android. Vi har testat på iPad, och jag tror att det större formatet passar bäst för den här appen. Det finns även en lite-version för den som vill prova före köp: iPhone/iPad och Android (Google Play, Amazon).

Sammantaget tycker jag att det är en trevlig och lekfull app med fina animationer som passar bra till mindre barn. Jag ger den betyg 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Appen har även en YouTube-trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  •   35 kr 15 mar 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pango Playground för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *