Path Puzzler är en lekfull problemlösningsapp som går ut på att man ska skapa vägar så att olika djur hittar fram till sin egen mat eller ballong i samma färg.

Path Puzzler kommer från Busythings som bland annat skapat Tunnel Trouble och flertalet andra problemlösningsappar för yngre barn.

ANNONS:

Tack vare tydliga visuella instruktioner kommer man snabbt in i det enkla men roliga upplägget. Ett eller flera djur är utplacerade i ett rutnät och vill komma till sin mat utan att krocka med varandra. Man drar med fingret för att rita ut vägar som automatiskt får samma färg som respektive djur.

Det går att välja att få en stigande svårighetsnivå eller gå direkt in på en av fyra olika nivåer. Antalet banor på respektive nivå är inte utsatt och vi har fått känslan av att det bara fortsätter på samma sätt utan ett konkret slut. På de enklaste banorna är det endast ett fåtal rutor och djur och därefter ökar svårighetsgraden stegvis i form av fler rutor, klurigare placeringar och fler djur.

path-puzzler

path-puzzler-enkel

När man lyckas rita ut rätt väg åt alla djuren spelas glad musik upp och alla djuren går glatt och äter upp sin mat alternativt leker med sin ballong. Ljudet går att stänga av men är enligt oss en viktig del av spelupplevelsen.

path-puzzler-svar-losning

Det finns ingen tidspress och det går inte att misslyckas utan det gäller att vid behov testa sig fram och rita nya stigar tills det blir rätt.

Min femåring tycker att det här är en rolig app som hon plockar fram en liten stund då och då. Efter att ha lärt sig tekniken på de lättare banorna så klarar hon även av de svåraste. Ibland har hon en förmåga att ge upp när svårighetsgraden ökar men de glada djuren har för henne varit en bra motivator. Hon verkar inte alltid se hur hon ska göra på en gång utan får testa sig fram tills det blir rätt på de svåraste banorna, vilket dock går allt snabbare.

Min sjuåring gick snabbt över till de svårare banorna och tyckte dessa var kul en stund. För att få en ordentlig utmaning så hade hon dock behövt ännu svårare banor.

Path Puzzler har varken reklam från tredje part eller in-app purchase. iOS-versionen är helt fri från externa länkar men tyvärr finns det många oskyddade externa länkar i Android-versionen.

Path Puzzler är en tilltalande app som på ett bra och lekfullt sätt uppmuntrar till logiskt tänkande. Jag rekommenderar den till barn mellan 3 och 6 år och betyget blir tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   11 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   11 kr 28 aug 2020
  •   14 kr 28 aug 2020
  •   11 kr 22 aug 2020
  •   14 kr 21 aug 2020
  •   11 kr 18 aug 2020
  •   14 kr 18 aug 2020
  •   11 kr 13 aug 2020
  •   14 kr 13 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Path Puzzler för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *