Hitta sju utomjordingar som gömmer sig bakom träd, leksaker, bilar och djur

Det här är en riktigt snygg och trevlig app för små barn. I tio olika miljöer gömmer sig de sju utomjordingarna. Och det är upp till den som spelar att hitta allihop. De gömmer sig bakom träd, leksaker, bilar och djur. En del utomjordingar är svåra att hitta och andra lättare.

ANNONS:

Miljöerna är detaljrika och mycket fina. Sakerna som finns är illustrerade på så sätt att utomjordingarna lätt smälter in och blir svårare att hitta. När man har hittat en utomjording trycker man bara på den. När man har hittat alla sju får man applåder och kan gå vidare till nästa miljö.

Det finns även en hjälp-knapp benämnd ”Help”. Trycker man på den kommer en lista fram med bilder alla utomjordingar som man ännu inte hittat. Genom att trycka på en av bilderna så glittrar den riktiga utomjordingen till så att man kan se var den finns i miljön. Man kan sedan trycka på ”Close” om man vill få bort hjälpen.

Tyvärr kommer hjälpen fram då och då utan att man tryckt på hjälp-knappen. Jag vet inte vad detta beror på, men det är smått irriterande eftersom hjälpen indirekt uppmanar barn att trycka där, trots att det inte behövs. Jag tycker att hjälpen är bra att ha, men den skall inte komma fram såvida man inte behöver den.

Spelet är lätt att förstå och känns ganska intuitivt. Min son som är knappt 2 år hittar för det mesta de flesta utomjordingarna.

En sak som är lite synd är att knapparna i ”Peekaboo” är med text. Det hade varit lättare för barn att förstå om det hade varit symboler.

Utomjordingarna gömmer sig på olika ställen hela tiden. Det gör att jag tror att hållbarheten blir längre.

Peekaboo innehåller inte någon reklam eller möjlighet att köpa till saker. Externa länkar är barnsäkrade.

Jag tror att appen fungerar bäst barn mellan 2 och 4 år. Betyget blir en stark trea av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=12EVGSr0vqw

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   25 kr 30 dec 2019
 •   0 kr 28 dec 2019
 •   25 kr 23 dec 2019
 •   0 kr 20 dec 2019
 •   25 kr 2 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Peekaboo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Rikard skriver:

  Peekaboo blev en succé med en gång hos min treåriga grabb! Tack för bra recension.

 2. Annika skriver:

  Min dotter har haft mycket nöje med den här appen. Hon gillade att leta efter de olika figurerna, nu har hon tröttnat. Men hon har spelat den väldigt många timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *