Pepi House är ett digitalt dockhus där man kan leka fritt med de olika karaktärerna som bor i huset. Det finns fyra våningar i huset och massor att upptäcka.

Det finns inga särskilda mål eller uppstyrda minispel, utan meningen är att man ska leka fritt med de olika karaktärerna i de olika miljöerna, precis som i ett dockskåp. Via en symbol i hörnet fälls det upp ett område där man hittar karaktärerna och dessa kan dras upp till lekytan. Familjen består av mamma, pappa, tre barn, ett äldre par och några husdjur. Appen inspirerar till rollek och karaktärerna kan interagera med de olika sakerna i huset.

ANNONS:

Pepi House

Det finns ett kök där man kan laga mat och diska, ett vardagsrum där man kan lyssna på musik, titta på TV och mata fiskar. I badrummet finns dusch, badkar, toalett och tvättmaskin och man kan till exempel tvätta de smutsiga handdukarna och torka golvet med moppen. I de två barnrummen finns både leksaker och musikinstrument. Det finns även en garderob med hattar, gladögon och andra saker som man kan smycka karaktärerna med. På takterassen finns allt om behövs för en grillfest och i trädgården kan man bland annat bada i en pool och klippa gräset. Det finns även ett garage där man kan meka med bilen. Det är detaljrikt och det går att interagera med det mesta, med roliga och träffsäkra ljudeffekter.

Pepi House

Pepi House

Pepi House är en charmig och rolig app som har hög kvalitet. Ur ett genusperspektiv känns det tråkigt och onödigt att mamman står i köket och pappan mekar med bilen i garaget när man öppnar appen. Det går att ändra detta när man spelar, men det vore bättre om man slapp sådana könsstereotyper redan från början. Lika så hade det varit trevligt med fler karaktärer för att öppna upp för andra familjekonstellationer. Det hade också varit trevligt om man hade kunnat byta kläder på karaktärerna.

Pepi House innehåller inget tal eller text. Det finns inga externa länkar, reklam eller köp inuti appen. Det finns heller inga inställningsmöjligheter, men man kan välja att återställa dockhuset. Allt man ändrar i dockskåpet finns nämligen kvar på samma sätt som när man spelade förra gången, tills dess att man återställer.

Jag har spelat tillsammans med min nyblivna 4-åring och jag upplever att det är rätt målgrupp. 4-åringen återkommer ofta till appen och sitter länge och leker med figurerna och utforskar miljöerna. Min bedömning är att spelet passar bäst för barn mellan 3 och 5 år. Det finns andra appar i samma genre som är ännu mer detaljrika och där det finns fler karaktärer, men vi gillar även Pepi House och betyget blir en stark trea.

Pepi House finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pepi House för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *