Pepi Ride är ett spel där man kan styla bilar och köra dem på fina och lite småkluriga banor.

Pepi Ride är den senaste appen från Pepi Play som även gjort Pepi Doctor, Pepi Tree och Pepi Bath. Appen går ut på att man stylar en bil i flera steg och sedan kör den på de olika banorna. Den som vill ha lite extra utmaning kan försöka hitta de tre paket som finns utspridda på varje bana.

ANNONS:

Pepi Ride

Som spelare får man börja med att välja vilken av de fyra bilarna man vill köra, sedan får man styla bilen i flera steg; måla den med färger, sätta på däck, sätta på dekaler och slutligen sätta på raketer, avgasrör, flaggor, signalhorn och strålkastare. Efter detta är man klar att ge sig ut på banorna. Att styla bilen är valfritt och om man kan gå vidare till att köra bil direkt.

Pepi Ride

Pepi Ride

Det finns nio olika banor som utspelar sig i olika miljöer såsom en strand, skogen eller djungeln. För att styra bilen har man en bakåt- och en framåt-knapp. Det finns också en knapp för att hoppa. Banorna är lite kluriga och till skillnad från många liknande appar räcker det inte med att köra framåt. Man möts nämligen av olika hinder såsom stenar, broar som går sönder och vatten. På varje bana finns tre paket som man kan samla om man är skarpsynt och finurlig. Att samla paketen är valfritt och man får gå vidare till nästa bana även om man inte hittat något paket alls.

pepi-ride-kora-1

Pepi Ride

Vi har provat appen på en iPad och vår 4-åring gillar mest att styla sin bil, att köra var svårare men med hjälp av en vuxen gick det bra. Generellt sett i redaktionen så har de lite äldre barnen, 6-7 år, tyckt att det varit lätt att styra och de lite yngre, 4-5 år, har tyckt det varit lite svårt. Men även de yngre har uppskattat appen. Vi gillar också att man inte bara kan köra framåt utan backa och hoppa också. Appen utvecklar barnens kreativitet och hjälper dem att träna reaktions- och observationsförmågan.

Som förbättringsförslag önskar vi oss fler banor – de äldre barnen har spelat igenom Pepi Ride ganska snabbt. Och även fast man kan spela om banorna flera gånger (vilket många redaktionsbarn gjort) påverkar antalet banor appens livslängd.

Appen är lättanvänd och intuitiv. Den är lite svår för de yngre barnen men med en vuxen som hjälper till går det bra. Miljöerna är väldigt fina och roliga. Musik och många olika detaljer förhöjer spelupplevelsen. Musiken går dock inte att stänga av, om man skulle vilja det. Pepi Ride är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Reklam för egna appar ligger bakom ett barnlås i form av en enkel räkneuppgift.

Vi rekomenderar appen för barn i åldern 4-8 år och ger den betyg 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 23 nov 2021
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   35 kr 27 dec 2019
 •   0 kr 25 dec 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 •   27 kr 1 sep 2020
 •   33 kr 31 aug 2020
 •   27 kr 31 aug 2020
 •   33 kr 31 aug 2020
 •   27 kr 30 aug 2020
 •   33 kr 30 aug 2020
 •   27 kr 27 aug 2020
 •   33 kr 27 aug 2020
 •   27 kr 24 aug 2020
 •   33 kr 24 aug 2020
 •   27 kr 22 aug 2020
 •   33 kr 21 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pepi Ride för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

5 kommentarer

 1. Marion skriver:

  Min pojke på fyra år blev väldigt glad över denna app och har spelat Pepi Ride varje dag sen vi tog hem den (10 dagar). Han gillar både att dekorera/styla bilen och att köra på banorna och har inga svårigheter att styra, men några av paketen är lite krångliga att komma åt, så dem vill han ha hjälp med eller hoppar över. Detta är en app jag kan rekommendera.

 2. Anna skriver:

  Sonen på fyra har verkligen gillat döskalle bilen. Han har gillat att dekorerar bilen. Han har gillat utmaningen att leta paket. Att det handlar om att parera bilen.
  Kan verkligen rekommendera appen.

 3. Pernilla skriver:

  Love 4 år älskar detta spel! Att först få göra sin egna personliga bil och sedan använda tycker han är toppen!

 4. Annki Andersson skriver:

  Sonen på åtta fastnade direkt för spelet som underhöll honom länge. Han tyckte det var väldigt roligt att styla bilarna. Han hade ganska snart spelat igenom alla banor och hittat alla paket. Rekommenderar spelet, men till yngre barn. Det är lättanvänt och trevligt!

 5. Åsa Nilsson skriver:

  Underbart spel! Både 2,5 åringen och 5 åringen väljer o förstahand detta spelet! Enkelt att förstå och roligt att kunna göra som egen bil!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *