Peppy Pals Beach är ett charmigt spel med varierande aktiviteter. Lär känna de fem djurvännerna, lek med dem och hjälp dem samarbeta. Appen lämpar sig väl att användas som utgångspunkt i diskussioner om relationer, samarbete, känslor och empati.

Peppy Pals Beach är uppföljaren till appen Peppy Pals. Konceptet är detsamma, men alla aktiviteter utspelas i strandmiljö. Vi känner igen hästen, hunden, kaninen och ugglan från föregångaren och i Peppy Pals Beach har kompisgänget fått sällskap av en katt.

ANNONS:

Till att börja med är bara några få minispel tillgängliga. När man spelat dem så öppnar sig fler och totalt finns det 14 att välja på. Man kommer åt aktiviteterna från den övergripande kartan. Inga av aktiviteterna är speciellt svåra, men de har lite olika karaktär.

Peppy Pals Beach

Man kan hälsa på hemma hos var och en av djuren. Där kan man fälla ut en hylla där det finns olika saker som man kan låta djuren interagera med. Samma föremål finns hos varje djur, men de reagerar på olika sätt när de interagerar med dem. Till exempel så leker hästen med badbollen medan kattens klor gör att den går sönder och katten blir ledsen. Ugglan och hunden blir förtjusta när radion spelar musik medan hästen och katten missnöjt skakar på huvudet. Hunden surfar med surfbrädan men katten lägger sig och vilar på den. Att djuren reagerar så olika på föremålen passar bra att användas som utgångspunkt om man vill diskutera olikheter – att man faktiskt kan tycka väldigt olika om olika saker, och att detta är helt okej.

Peppy Pals Beach

I andra minispel interagerar de olika vännerna med varandra i samma scen. I en scen kastar hunden och hästen frisbee och den fastnar i ett träd. För att få ner den måste de hjälpas åt. I en annan scen bygger katten ett sandslott. Ugglan råkar rasera sandslottet och katten blir arg. Ugglan ber om förlåtelse genom att ge katten en kram och sedan hjälps de åt att bygga upp sandslottet igen. Uppdragen går ut på att man måste hjälpas åt när något är svårt, uppmuntra varandra när något känns läskigt och trösta varandra när man känner sig ledsen eller rädd. Man får visuella ledtrådar genom att det man ska/kan peka på blinkar till med jämna mellanrum. Det visas tydligt när man ha klarat uppdraget. Budskapet i aktiviteterna är att det är okej att visa sina känslor, att man behöver hjälpas åt och att man ska vara snälla mot varandra. Aktiviteterna inspirerar till diskussioner med barnen – Hur känner sig djuret nu? Varför är djuret ledset? Har du känt dig så någon gång? Vad hade hänt då? Vad kan man göra för att djuret ska bli glad igen? Etc.

Peppy Pals Beach

Peppy Pals Beach

Det finns en aktivitet där man kan ändra ansiktsuttrycken på djuren. Det är spännande att se hur uttrycket kan ändras från arg till rädd till förvånad bara genom att ändra lite på ögonens form. Det finns även aktiviteter där man kan färglägga bilder och måla fritt.

Peppy Pals Beach
 
Appen har lugn musik och bra ljudeffekter, men innehåller inget tal eller text. Peppy Pals är fri från funktion för köp inuti appen och tredjepartsreklam. Det finns reklam för utvecklarens egna appar samt en ikon för betygsättning, men man kan inte komma vidare till App Store utan att ta sig förbi ett barnlås först. Reklamen går dessutom att stänga av helt via enhetens inställningar.
 
Jag har spelat tillsammans med mitt yngsta barn som är 2 år och 8 månader och just nu är detta utan tvekan den mest populära appen. Hen sitter länge och spelar, och återkommer till den gång på gång. Hen tittade först på en kort stund när storasyskonet spelade och det räckte för att förstå hur man spelar och hur man byter mellan de olika aktiviteterna. Storasyskonet som är 5,5 år var också förtjust till en början, men tröttnade ganska snart eftersom aktiviteterna inte bjöd på någon större utmaning. Min bedömning är att appen passar allra bäst för barn mellan 2 och 4 år, men även lite äldre barn kan ha glädje av den. Andra i redaktionen rapporterar att appen är populär även hos deras barn.

När jag recenserade föregångaren Peppy Pals fick den högt betyg. Uppföljaren gjorde mig inte besviken och jag hoppas att utvecklarna kommer släppa fler spel i serien. Jag ger Peppy Pals Beach en stark fyra i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Peppy Pals Beach för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *