Hemma hos hunden Reggy finns massor med saker att upptäcka. Beroende på sak och situation visar hunden upp olika känslor. Detta är en app som passar bra att ha som utgångspunkt för att diskutera känslor med barn.

Fokus i Reggy’s Play Date är på känslor och hur Reggy reagerar på olika saker och i olika situationer. Det finns massor att upptäcka hemma hos Reggy. Det finns en korvmaskin som spottar ut korvar när man trycker på en knapp, det finns en radio som kan spela musik, en myshörna där Reggy kan vila, ett fönster som går att öppna och stänga och en vattenkran som man kan använda för att fylla på Reggys vattenskål. I en nedfällbar hylla finns 15 olika föremål som Reggy kan interagera med – bollar, leksaker, huvudbonader, plåster, hundgodis och mycket annat. Man trycker på det man vill att Reggy skall leka med eller på den plats man vill att hunden skall gå till.

ANNONS:

Peppy Pals Reggy's Play Date

Reggy reagerar olika på olika föremål men även på samma föremål, beroende på hur hunden känner sig och typ av aktivitet. Det är exempelvis jätteroligt att leka apport med pinnen, men Reggy blir arg när pinnen hamnar på huvudet. När Reggy blir arg så håller det i sig en stund, och då vill hunden inte bli klappad. Om Reggy får en kudde att bita i, så går det över fortare. Reggy vill bara gå och lägga sig om det är mörkt ute, och blir rädd och ängslig om fönstret är öppet när det regnar och åskar ute. När Reggy blir ledsen för att hen inte får leka med bollen, kan den tröstas genom att bli klappad. Reggys reaktion på olika saker är alltså beroende av hur hen mår för stunden, precis som det är i verkliga världen.

Peppy Pals Reggy's Play Date

Peppy Pals Reggy's Play Date

Det finns inga direkta uppdrag att lösa, och det finns inga rätt och fel. Det handlar helt enkelt om att ta hand om Reggy, att leka och gosa tillsammans, och att förstå hundens känslor.

Appen har lugn musik och bra ljudeffekter, och innehåller inget tal eller text. Reggy’s Play Date är fri köp inuti appen och tredjepartsreklam. Det finns reklam för utvecklarens egna appar men dessa länkar är försedda med barnlås. Via enhetens inställningar kan man dessutom stänga av reklamen helt.
 
De två tidigare apparna med Peppy Pals, Peppy Pals: Farm och Peppy Pals: Beach, har varit storfavoriter här hemma, så förväntningarna på Reggy’s Play Date var höga. I föregångarna träffar man även flera av Reggys vänner, men i denna app träffar man alltså bara Reggy. När jag testade appen tillsammans med min 3,5-åring uppkom till en början en del frustration, var är de andra djuren, hur byter man till deras rum? När det sjunkit in att det bara är hunden man får träffa, så lade 3,5-åringen en lång stund på att leka med Reggy. Livslängden har dock varit förhållandevis kort, förmodligen eftersom den inte känns lika omfattande som de tidigare apparna och att det inte finns några direkta uppdrag.

När jag recenserade föregångarna fick dessa högt betyg. Uppföljaren Reggy’s Play Date håller enligt mig inte riktigt samma klass. Men det är absolut en mysig och gullig app, som kan användas som utgångspunkt i diskussioner om känslor. Betyget blir en trea och jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 4 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021
  •   25 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  •   20 kr 27 sep 2019
Amazon Appstore
  •   19 kr 26 aug 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Peppy Pals Reggy’s Play Date för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *