Pet Bingo är en lekfull och gullig bingo-app där barn kan öva på addition, subtraktion, multiplikation och division. Bingo innebär fler djur och djurmat till ens egen personliga djurpark. Appen har stöd för många användare.

Pet Bingo är en app från Duck Duck Moose, som bland annat skapat Trucks, More Trucks och Puzzle Pop. Till skillnad från de tidigare apparna har Pet Bingo en betydligt äldre målgrupp. Appen påminner mycket om Math Bingo.

ANNONS:

pet-bingo

Pet Bingo är framförallt en app där barn kan öva på de fyra räknesätten. När man startar appen får man välja om man vill öva addition, subtraktion, multiplikation och division. Det finns också ett blandat läge där alla räknesätt ingår. Därefter väljer spelaren mellan svårighetsnivåerna Easy, Medium eller Hard. Väljer man multiplikation kan man dessutom välja om man vill öva på multiplikationstabellen, från 0 till 12. Den lättaste nivån för addition och subtraktion är från 0 till 20. Den svåraste nivån ger möjlighet att addera och subtrahera upp till tusental. Multiplikation och division finns upp till hundra.

pet-bingo-svarighetsniva

För att göra appen underhållande finns svaren på räknetalen i en bingobricka. När man prickat in fem i rad (även diagonalt) får man som belöning ett djur eller djurmat till ens personliga djurpark. Väljer man däremot fel tal på bingobrickan så försvinner det talet helt vilket gör det svårare att få bingo. Det gäller alltså att tänka sig för innan man svarar.

pet-bingo-fragor

pet-bingo-bingo

Kan man inte redan räkna finns det möjlighet att få räknetalen illustrerade. Detta sker för det mesta av färgade prickar, men då och då kan man få se en tallinje som visar hur man kan tänka för att räkna effektivt.

pet-bingo-prickar

Appen innehåller stöd för väldigt många profiler (vi har testat att skapa fem, men det verkar inte finnas någon begränsning alls). För varje profil kan man som vuxen gå in och se statistik för hur duktig barnet är på att svara rätt. Statistiken är lättillgänglig och ger svar på om det är något särskilt område som barnet behöva mer på. Via statistiksidan går det även att nollställa statistik, byta namn på profilen och ta bort profilen helt. Tyvärr saknas det ett barnlås på dessa funktioner. Barnlås finns dock på andra funktioner i appen, såsom externa länkar och ”kontakta oss”-sidan.

Min 6-åring har testat Pet Bingo och gillade den från första stund. Hon kom snabbt in i hur appen fungerar utan att få några instruktioner från mig. Appen sysselsatte 6-åringen länge och hon blev väldigt glad varje gång det blev bingo, och därmed fick djur och mat till sin djurpark. Vi har inte haft appen så väldigt länge, men den ser väldigt lovande ut. Bland redaktionens barn har appen testats av tre ytterligare barn (6, 7, 8 och 9 år) som alla ger tummen upp. 9-åringen tyckte dock att appen var lite för barnslig. Där har Math Bingo en fördel.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Appen har bakgrundsmusik som går att stänga av. Länkar till egna appar i App Store har som sagt barnlås, men går också att stänga av helt via Inställningar-appen.

På förbättringssidan hade vi önskat att man kunde göra mer med djuren. Idag går djuren fram och tillbaka och det enda man kan göra är att mata dem, byta namn på dem och flytta på dem manuellt. I övrigt händer det inte någonting. Ett ytterligare djup eller mål hade gjort spelmomentet bättre och på det sättet motiverat barnen att fortsätta öva. Jag hade också önskat att den hjälp man får för att förstå räknetalen hade varit animerad eller interaktiv för att skapa en bättre förståelse. Exempelvis hade det varit bra om appen (eller man själv) kunnat dela upp de färgade prickarna när man övar just division. En bugg vi upptäckt är att det inte går att använda å, ä och ö i profilnamnen.

När man svarat fel får man inte försöka igen. Man få heller inte reda på rätt svar. Detta är någonting som flera som testat appen påpekat som opedagogiskt. Flera barn har, efter att ha svarat fel, försökt svara igen utan att upptäcka att det är nästa fråga som de svarat på.

pet-bingo-djurpark

Jag rekommenderar Pet Bingo till barn från 6 år och uppåt. Appen får betyg fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *