Petites Choses är en vackert handmålad app med fin musik som vänder sig till de yngsta barnen. Sju olika minispel i stadsmiljö skall få oss att reflektera över och uppskatta de små sakerna i livet.

Petites Choses är som en vackert illustrerad barnbok där sagan består av minispel. Det hela går ut på att skaffa sju nycklar för att rädda en inlåst fågel. För att skaffa nycklarna måste man besöka olika platser i staden och lösa olika söta minispel. Tanken med minispelen är att få oss att se och uppskatta de små sakerna i livet.

ANNONS:

Petites Choses

Ett spel går exempelvis ut på att trycka på fåglar så att de flyger upp och sätter sig på antennerna. Då börjar TV-apparaterna i huset att fungera igen. Tanken med spelet är få oss att notera och uppskatta fåglarna.

Petites Choses

Petites Choses

Petites Choses är en intuitiv app som man snabbt kommer in i. Första gången man spelar ett av minispelen så visar en hand vad man skall trycka. Jag har spelat spelet tillsammans med min 2-åring som gillar den, men livslängden har tyvärr inte varit så väldigt lång. Jag tror att anledningen är att antalet spel är lite för få och att de inte är tillräckligt utmanande. Förutom ett av spelen som är ett memoryspel. Bakgrundstanken med Petites Choses är fin och uppskattas av mig som vuxen, men går förmodligen barnen förbi.

Appen är fri från in-app purchase och reklam. Externa länkar finns på en särskild sida som är skyddat av ett bra barnlås. I inställningarna går det att nollställa spelen samt att byta språk (men appen är fri från både text och tal).

Trots det begränsade innehållet är det här en fin och bra app som jag rekommenderar barn mellan 2 och 3 år. Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 31 mar 2020
  •   25 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *