PianoBall är ett fint barnvänlig piano som fungerar både för bebisar och äldre barn

4baam heter det polska företag som ligger bakom den nya appen PianoBall. Namnet kommer utav att appen innehåller ett piano med fyra bollar som reglerar hur pianot fungerar.

ANNONS:

Det finns två olika delar av appen. En för yngre barn och en för äldre. Rent funktionellt är delarna exakt likadana, det enda som skiljer är storleken på pianot. De yngre barnen får tjockare men kortare tangenter.

Pianon för barn har du säkert sätt tidigare. Det som särskiljer den här appen från andra appar är just de fyra bollarna. Med färgbollen kan man byta färg på tangentbordet och en röst säger dessutom färgens namn på svenska. Med melodibollen växlar man mellan tio olika kända barnmelodier – och lär sig dessutom spela dem på pianot. Genom att hålla in fingret mot melodibollen når man den andra hälften av melodierna. Med regnbågsbollen kan man göra om tangentbordet till regnbågens färger. Men instrumentbollen kan man växla från piano till xylofon, trummor eller saxofon.

Nu låter det så klart som om den här appen, pga alla lättåtkomliga inställningar, inte alls lämpar sig för de yngsta barnen. Men det gör den. Alla bollar är nämligen låsbara. Man låser en boll genom att dubbeltrycka på den i snabb takt. Man kan exempelvis låsa melodibollen och instrumentbollen och på så sätt få ett piano som endast ändrar färger. Har du en iPad blir detta ungefär som en aktivitetsbräda.

Äldre barn kan lära sig spela någon av de tio melodier som följer med. Melodins namn skrivs ut på skärmen, men eftersom namnet är på engelska rekommenderar jag att man stänger av detta i inställningarna. Låtarna som följer med är bland annat Blinka lilla stjärna, London Bridge, en polsk barnvisa, Mary Had a Little Lamb, Ode to Joy, Ro, ro, ro din båt, Bjällerklang, Förunderlig nåd (Amazing Grace) och For He’s a Jolly Good Fellow.

Appen har ingen tredjepartsreklam eller köp inuti. Den har några externa länkar, men dessa är skyddade bakom ett barnlås så att barn inte skall kunna trycka där av misstag. Barnlåset skulle dock kunna vara bättre.

PianoBall är inte ett fullfjädrat piano. Men jag tycker att appen är bra för vuxna som vill att sitt/sina barn skall få ett intresse för musik. Appen är väldigt lekfullt utformad och barnvänlig ur alla aspekter. Den ger även applåder när man spelat klart en melodi. Det jag framförallt saknar är svenska melodier. Appen fungerar bäst för barn mellan 1 och 3 år. Betyg: 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sju språk: engelska, franska, italienska, nederländska, polska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa PianoBall för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *